Okładka książki -  Fałszywe tropy

Fałszywe tropy

Tom 2 cyklu Seria kryminalna z komisarz Olgą Balicką

"Fałszywe tropy" to drugi tom serii kryminalnej z Olgą Balicką.
Pierwszy tom "Niewinne ofiary" był niezwykle dobrym debiutem autorki i z niecierpliwością czekałam na kolejne spotkanie z Olgą.
Olgą zmaga się z ciążowymi dolegliwościami, a mimo to jej uwaga skupia się na informacji o wypadku samochodowym na drodze między Świeradowem-Zdrojem, a Szklarską Porębą.
Jednocześnie zaczyna prowadzić śledztwo zamordowanego na Hali Szrenickiej mężczyzny.
Prokurator Pawłowski składa Oldze ciekawą propozycję, a Kornel rozważa zostanie na stałe w Jeleniej Górze.
Czyż w życiu Olgi może być nudno?
Kim było ciało kobiety znalezione w bagażniku samochodu?
Czy obie te sprawy coś łączy?
Czy to był tylko wypadek?
Znając autorkę napewno rozwiązanie nie będzie takie oczywiste.
Kolejny raz autorka powala fabułą, a rozwiązanie zagadki ...sztos.
Świetnie wykreowani bohaterowie, główna bohaterka skradła od początku moje serce, a dialogi między bohaterami realne i niewymuskane.
Autorka idealnie manipuluje czytelnikiem. Serwuje wachlarz emocji, dozuje zaciekawienie i wciąga w historię.
Trzyma nas w napięciu i robi kołowrotek myśli, by w końcowym momencie zszokować jeszcze bardziej.

Informacje dodatkowe o Fałszywe tropy:

Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2022-11-09
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: Thrillery psychologiczne

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Fałszywe tropy

Kup książkę Fałszywe tropy

Katarzyna Sarnecka nie lubiła stycznia. Nie ona jedna. Dla większości ludzi to miesiąc ciężki psychicznie. Poświąteczne i posylwestrowe pustki w portfelu dołują niejednego Polaka. Dzień jest krótki, słońca jak na lekarstwo, a zima ciężka.

Jako dorosły już mężczyzna odnosił wrażenie, że w domu rodzinnym nie jest sobą, ale osobą, którą ojciec chciał w nim widzieć.

Więcej cytatów z tej książki

Dom utraconych
Katarzyna Wolwowicz0
Okładka ksiązki - Dom utraconych

Profilerka kryminalistyczna Carmen Rodriguez wraca do rodzinnego miasta w Hiszpanii. Brutalne zabójstwo sprawia, że Rodriguez rozpoczyna pracę w lokalnej...

Toksyczne układy
Katarzyna Wolwowicz0
Okładka ksiązki - Toksyczne układy

Olga Balicka wraca do pracy po urlopie macierzyńskim. Czeka na nią milion spraw niecierpiących zwłoki. Jednak pani komisarz chce się przyjrzeć śledztwu...