Okładka książki - Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć. Magiczne miejsca i postacie

Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć. Magiczne miejsca i postacie

W 2002 roku, między kolejnymi tomami przygód Harry'ego Pottera, zostały wydane dwie króciutkie publikacje: Quiddich przez wieki autorstwa Kennilworty'ego Whispa oraz Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć, której autorem jest Newt Skamander. Dziś skupię swoją uwagę na tej drugiej pozycji. Kilka dni temu, dzięki uprzejmości Wydawnictwa HarperCollins Polska, wpadła mi w ręce przepiękna publikacja. Jest to kolorowanka dla dorosłych Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć. Magiczne miejsca i postacie. O ile Newt Skamander pisał o zwierzętach, często niebezpiecznych, o tyle kolorowanka koncentruje się na scenach-kadrach z filmu, który trafił na ekrany kin w Polsce 18 listopada br. Nie ukrywam, że jestem dorosłą fanką Harry'ego Pottera i świata wykreowanego przez Joanne Kathleen Rowling. Od lat czuję się zaczarowana i oczarowana, tak książkami, jak i filmami o młodym czarodzieju. Nowa publikacja od HarperCollins przenosi nas w czasy, gdy Harry'ego jeszcze nie było na świecie, ba nawet nie był w planach. Zajrzyjcie do niej, aby przekonać się co autorzy rysunków Nicolette Caven i Micaela Alcaino dla nas przygotowali. Rysunki-kadry filmowe prowadzą nas wstecz, bo do lat dwudziestych XX wieku. Nowy Jork, właśnie do miasta przybywa młody Newt Skamander. I jest jak w filmie, obrazek po obrazku, czujemy się jakbyśmy byli w kinie. Oglądamy czarno-białą historię, która dzięki wam nabierze barw i zacznie cieszyć oczy. Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć to przepiękna kolorowanka, gdzie znaleźć można tętniące życiem ulice Nowego Jorku, magiczne rekwizyty, symbole i artefakty, a także jakieś zabłąkane fantastyczne zwierzę. Książka przyda się do spędzenia więcej czasu ze swoim dzieckiem, bawiąc się i kolorując. Ilustracje mają różny poziom trudności i pozwolą na "zabawę" dziecku w wieku siedem plus. Oczywiście są tutaj także bardziej skomplikowane rysunki - one będą jak ulał dla mamy lub taty, a może starszego rodzeństwa. Kolorowankę Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć polecam dzieciom i dorosłym. Nie jest ważne czy jesteś fanem Harry'ego Pottera; nie jest również ważne czy oglądałeś ekranizację - ta pozycja powstała, aby bawić ucząc i uczyć bawiąc. Książka stanowi wspaniały sposób na relaks po stresującym dniu. Pobudza wyobraźnię i rozwija kreatywne myślenie. Świetnie nada się na prezent pod choinkę na zbliżające się święta. Niebywała gratka i pozycja obowiązkowa dla każdego potteromaniaka. Nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć wszystkim przyjemnej rozrywki.

Informacje dodatkowe o Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć. Magiczne miejsca i postacie:

Wydawnictwo: HarperCollins Polska
Data wydania: 2016-11-09
Kategoria: Hobby
Język oryginału: Polski
Dodał/a opinię: Monika Piotrowska-Wegner

Zobacz opinie o książce Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć. Magiczne miejsca i postacie

Kup książkę Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć. Magiczne miejsca i postacie

Smerfy i świat emocji. Smerf, który bał się ciemności
Okładka ksiązki - Smerfy i świat emocji. Smerf, który bał się ciemności

Pierwszy tomik zupełnie nowej serii o Smerfach. Przeznaczona jest dla najmłodszych czytelników i pomaga im w przezwyciężeniu wszelkiego rodzaju lęków...

Minecraft. Kalendarz adwentowy. Kolekcja książek i nie tylko
Okładka ksiązki - Minecraft. Kalendarz adwentowy. Kolekcja książek i nie tylko

Odliczaj dni do świąt z magicznym kalendarzem adwentowym Minecrafta! Pełen niespodzianek, wypełniony po brzegi humorem i świetną zabawą kalendarz umili...