Okładka książki -  Fervency love

Fervency love

Książka "Fervency love" jest debiutancką powieścią autorki, a jak już wiecie bardzo lubię poznawać nowych autorów, dlatego też nie mogłam przejść obojętnie obok tego tytułu. Jest to powieść z gatunku literatury młodzieżowej. Warto wspomnieć, że książka na naprawdę ładną okładkę, która bezapelacyjnie przyciąga uwagę. Stylistyka i język jakim posługuje się autorka jest bardzo lekki, prosty i przyjemny w odbiorze co sprawia, że książkę czyta się naprawdę szybko. Fabuła została w ciekawy sposób nakreślona i dobrze poprowadzona. Akcja powieści jest bardzo dynamiczna, cały czas coś się dzieje, a Czytelnik nie ma nawet chwili na nudę. Główni bohaterowie to młodzi ludzie, dopiero wkraczający w dorosłość, a już mierzący się z różnymi problemami. Na kartach powieści mogłam bliżej poznać Abigail oraz Connora. Ich myśli, odczucia, mogłam dowiedzieć z czym się zmagają każdego dnia, co wpłynęło na ich obecne życie, a tym samym mogłam lepiej ich poznać postępowanie oraz decyzję. Muszę przyznać, że oboje wywoływali we mnie czasami naprawdę mieszane uczucia, trudno było mi zrozumieć ich niektóre zachowania, niemniej jednak kibicowałam obojgu i chciałam dla nich jak najlepiej. Relacja bohaterów została w intrygujący sposób poprowadzona. Jest dość skomplikowana, co sprawiało, że trudno było przewidzieć co wydarzy się na kolejnych czytanych stronach oraz jak zachowają się bohaterowie, ale podobało mi się to. Czytając "Fervency love" dało się wyczuć targające Abigail oraz Connorem emocje, wątpliwości. Autorka w swojej powieści porusza wiele ważnych, życiowych i ponadczasowych tematów, które tak naprawdę mogą spotkać każdego z nas czy naszych bliskich. Pierwsze miłości, trudne relację międzyludzkie i rodzinne, toksyczna relacja, zazdrość, stosowanie używek. Zaczynając czytać tą książkę byłam pewna, że to jednotomówka, dlatego byłam w naprawdę mocnym szoku kiedy przeczytałam ostatnie zdania tej historii i nie ukrywam, że wyczekuję ciągu dalszego. Jestem pewna, że autorka jeszcze mocno namiesza w życiu bohaterów. Polecam!

Informacje dodatkowe o Fervency love:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2024-02-07
Dodał/a opinię: zakochanawksiazk

Zobacz opinie o książce Fervency love

Kup książkę Fervency love