Okładka książki - Figura na planszy

Figura na planszy

Ta książka to istny rollercoaster!

Dynamiczna akcja, liczne plot twisty i mnóstwo emocji gwarantowane.

Obiecuję Wam, że po przeczytaniu tej książki zdobędziecie nowego książkowego męża.

I mimo, że ma on swoje wady to na pewno jest grzechu wart.

Nietuzinkowa fabuła z rojalsami w roli głównej.

Hudson jest wychowywana do roli przyszłej księżnej, która dzięki aranżowanemu małżeństwu ma pomóc swej rodzinie.

Mason ma swój plan zemsty, z całej siły nien*widzi jej rodziny.

Tych dwoje połączy więcej niż im się wydaje.

Cierpiałam...

Cierpiałam czytając opisy tego, co przeżywała Hudson.

Ile znosiła w imię honoru i dumy.

Czasami myślałam, jakim cudem ona była aż taka nieporadna życiowo ale z drugiej strony wychowanie w złotej klatce zrobiło swoje.

Mason - twardziel, napędzany rządzą zemsty a jednak jeśli chodzi o pewne sprawy, jest czuły i empatyczny. A także dżentelmen, który nie pozwoli skrzyw*ić żadnej kobiety.

Wszystko się zmienia kiedy ONA postanawia wskoczyć na motor nieznajomemu...

Tak wiele myśli kłębi się w moje głowie mimo, że przeczytałam tekst już dłuższy czas temu.

Na pewno nie jest to książka dla osób wrażliwych, zawiera br*talne opisy prz3m0cy psychicznej i fizycznej.

Ja osobiście uwielbiam, kocham całym sercem tę historię jak również pióro autorki.

W życiu byście nie pomyśleli, że jest to debiut!

Wszystko dopięte na ostatni guziczek, trafione w punkt tam gdzie trzeba.

Wywołujące emocje, zapadające w pamięć.

Bohaterowie wykreowani kapitalnie, każdy z indywidualnym charakterem, każdy wywołuje reakcje - jednych kochamy, innych nienawidzimy.

I tu autorka zadała nam cios emocjonalny, bowiem poświęciła pewną postać dla fabuły.

Jestem ogromnie ciekawa, co się wydarzy w kolejnym tomie i cały czas emocje po lekturze we mnie buzują.

Muszę przyznać także, że czuć w treści ogromną kreatywność autorki, która objawia się dosyć mocno oddziaływającymi na wyobraźnię opisami.

Jednak nie ma tu ani grama rozwlekania niepotrzebnego, wszystko jest zwięzłe, akcja gna niczym Mason na motorze i nie zwalnia tempa aż do końca.

Romans slow burn, enemies to lovers, spicy.Świat Hudson i Masona jest pełen intryg, jak to w życiu bywa - szczególnie, kiedy w grę wchodzi monarchia.

Manipulacje są na porządku dziennym, kobiety wśród elity mają być tylko błyszczącym dodatkiem a mężczyźni mają prawo robić z nimi co zechcą.

Jest jednak pewien cichy bohater, który pomaga takim kobietom stać się silnymi, czymś więcej niż pionkami w grze gigantów.

Jego imię to Mason Mead i zapamiętajcie je dobrze, bowiem będziecie po lekturze tej książki o nim śnić.

Informacje dodatkowe o Figura na planszy:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-05-26
Dodał/a opinię: Bookszonki

Zobacz opinie o książce Figura na planszy

Kup książkę Figura na planszy