🌺 „𝔽𝕚𝕝𝕥𝕙𝕪 ℝ𝕚𝕔𝕙 𝕍𝕒𝕞𝕡𝕚𝕣𝕖𝕤. 𝕋𝕣𝕫𝕪 𝕜𝕣ó𝕝𝕠𝕨𝕖” 𝔾𝕖𝕟𝕖𝕧𝕒 𝕃𝕖𝕖 🌺
▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪
Dekadencki, niebezpieczny i nieprzyzwoicie seksowny – ekscytujący finał uwodzicielskiej historii miłosnej rozgrywającej się w pełnym przepychu świecie bogatych wampirów.
Finałowy tom serii o wampirach już za mną. Przeczytałam tę książkę w mgnieniu oka. Nie spodziewałam się, że po Zmierzchu może spodobać mi się inna seria z motywem wampirów, a jednak historia stworzona przez Geneve Lee bardzo przypadła mi do gustu.
Kolejną urzekającą rzeczą w tej książce jest jej klimat i nie chodzi mi tylko i wyłącznie o bardzo interesująco przedstawiony świat wampirów, ale o pewnego rodzaju atmosferę grozy i niepokoju, która nie odstępowała mnie na krok podczas czytania. Relacja pomiędzy Julianem a Theą jest pełna napięcia, a co za tym idzie nie brakuje w nich pikantnych scen i elektryzujących potyczek słownych.
To właśnie fabuła tej książki jest jej największym atutem – wydarzenia pełne niebezpieczeństw, sytuacje niesamowicie wciągające oraz momenty pełne niewiadomych, kiedy na dobrą sprawę czytelnik nie ma pojęcia, co tak właściwie za chwilę się wydarzy i w jakim stopniu odbije się to na bohaterach tej książki. Autorka naprawdę lubi zwodzić czytelnika, bo kiedy ma się wrażenie, że dana sytuacja nie będzie niosła ze sobą żadnych konsekwencji, nagle okazuje się, że ma ona niesamowite znaczenie dla przyszłych wydarzeń oraz przede wszystkim dla losów postaci, którzy z każdą przewróconą kartką zdają się stąpać ku coraz bardziej stromej krawędzi. Uwielbiam tę powieść za to, jak bardzo trzymała mnie w napięciu, z jaką łatwością pozwoliła mi na zaangażowanie się w rozgrywające się na jej kartach wydarzenia oraz z jaką przekorą zaskakiwała mnie coraz bardziej, stawiając mnie w obliczu sytuacji, których naprawdę się nie spodziewałam.
„Filthy Rich Vampire. Trzy królowe” to paranormalny romans, który wciąga już od pierwszych stron. Autorka świetnie budowała napięcie, sprytnie prowadząc całą akcję i powoli zbliżając nas do punktu kulminacyjnego. Dlatego ta seria idealnie się sprawdzi na leniwy wieczór.
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2023-09-27
Tytuł oryginału: Filthy Rich Vampires: Three Queens
Małgosia Szydlak
Druga część bestsellerowej trylogii ROYALS, która urzeknie każdą kobietę Alexander nigdy nie obiecywał Clarze, że będzie jej księciem na białym koniu...
Pierwsza część bestsellerowej trylogii ROYALS, która urzeknie każdą kobietę Na przyjęciu z okazji ukończenia studiów na Uniwersytecie Oksfordzkim...