Okładka książki - Fragile Heart

Fragile Heart

Tom 2 cyklu Scarlet Luck

Jak ja lubię książki, w których roi się od emocji! W przypadku „Fragile heart” jest ich tyle, że od czasu do czasu trzeba robić krótką przerwę, żeby móc zebrać myśli. Ale z drugiej strony, jakie przerwy, skoro książka tak wciąga, że nie sposób się od niej oderwać?

Pierwsza część serii, “Lonely heart” wbijała w fotel. A najbardziej wbijało jej zakończenie. Cliffhanger, jaki zafundowała autorka, był tak niespodziewany, że chciało się krzyczeć z rozpaczy: „kobieto, coś ty najlepszego zrobiła?!”.

Od razu zaznaczę, że jeśli ktoś nie czytał pierwszej części, niech ominie akapit z opisem fabuły w tej recenzji.

Ale od początku…

Opis: Minęło kilka miesięcy od kiedy Adam zerwał z Rosie. Dziewczyna jest wrakiem. Słowa, które chłopak napisał w liście pożegnalnym, są stale obecne w jej głowie. Rosie próbuje skupić się na sobie, stara się odbudować swoją markę, jako dziennikarki muzycznej i chce zapomnieć o wszystkich chwilach, które wiążą się z Adamem. I właśnie wtedy on się odzywa.

Cały tydzień czekałam na sobotę, żeby móc w spokoju usiąść do tej książki. I jak poszło? Ano zarwałam dla niej noc. To przepiękna historia miłosna, przeplatana radościami i smutkami. Już od początku uczucie Rosie i Adama było skazane na trudności. Walka z wewnętrznymi demonami z jednej strony, a z drugiej ogromna chęć bycia razem tworzyły w głowach i sercach bohaterów drinka z myśli i uczuć, którego nie dało się wypić, ale też żal było go wypluwać. Autorka po raz kolejny zaserwowała czytelnikowi emocjonalny spektakl, którego akty wielokrotnie przeczołgały nie tylko samych bohaterów, ale i mnie. Cała seria porusza problemy, jakimi są depresja, alkoholizm, ataki paniki. To nie tylko ckliwa historia. To historia, przy której zapłaczesz, ale też poczujesz świdrujące motyle w brzuchu.

I kim bym była, gdybym nie wspomniała o tym przepięknym i dopracowanym pod każdym względem wydaniu? No kim?

Informacje dodatkowe o Fragile Heart:

Wydawnictwo: Jaguar
Data wydania: 2023-03-22
Tytuł oryginału: Fragile Heart
Dodał/a opinię: zaczytania

Tagi: Opowieści o uczuciach dla dzieci i młodzieży

Zobacz opinie o książce Fragile Heart

Kup książkę Fragile Heart

Save me
Mona Kasten0
Okładka ksiązki - Save me

Nowa seria Mony Kasten, autorki entuzjastycznie przyjętej przez polskie czytelniczki serii again. W serii ukażą się trzy tomy w pięknej oprawie graficznej...

Haunted Reign
Mona Kasten0
Okładka ksiązki - Haunted Reign

Kontynuacja bestsellerowej powieści Fallen Princess. Zoey King ze wszystkich sił stara się zapomnieć. Zapomnieć, że straciła swoją najlepszą przyjaciółkę...