„Full” to książka zdecydowanie dla starszych czytelniczek odważna, momentami mocna, ale przy tym naprawdę wciągająca.
Historia Izabelli zaczyna się od wyjazdu do Włoch z przyjaciółkami. Miał być tylko chwilą oddechu i próbą oderwania się od problemów i świętowaniem urodzin, ale bardzo szybko zamienia się w coś znacznie bardziej intensywnego. Spotkanie z Marcello sprawia, że wszystko nabiera tempa i wchodzi na zupełnie inny poziom.
Bardzo podobał mi się klimat tej historii Włochy, kasyno, poczucie ryzyka i taka atmosfera „gry”, w której nigdy nie wiadomo, kto tak naprawdę rozdaje karty. To wszystko tworzy naprawdę ciekwe tło dla wydarzeń i sprawia, że książka ma w sobie coś uzależniającego.
Relacja między bohaterami jest pełna napięcia i od początku czuć, że to nie będzie spokojna ani przewidywalna historia. To zdecydowanie nie jest lekki romans na jeden wieczór emocje są tu mocniejsze, a granice momentami się zacierają.
Podobała mi się też przemiana Izabelli z każdą kolejną stroną coraz bardziej otwiera się na nowe doświadczenia i zaczyna inaczej patrzeć na siebie i swoje potrzeby. To jeden z ciekawszych elementów tej książki.
Przyznam, że to była dla mnie trochę książka „spoza strefy komfortu”, ale właśnie dzięki temu czytało mi się ją z dużym zaciekawieniem. Czasami lubię sięgnąć po coś bardziej odważnego i zobaczyć zupełnie inny klimat niż zwykle i tutaj dokładnie to dostałam.
Jeśli ktoś lubi historie pełne emocji, ryzyka i namiętności, a do tego nie boi się bardziej intensywnych tematów, to zdecydowanie warto spróbować
Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2026-03-06