🎄 ”ɢᴀʟᴇʀɪᴀ śᴡɪąᴛᴇᴄᴢɴʏᴄʜ żʏᴄᴢᴇń” ᴀɴɴᴀ ꜱᴢᴄᴢęꜱɴᴀ 🎄
Magiczna opowieść o mocy świątecznych życzeń ✨
▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪
„Galeria świątecznych życzeń” pozytywnie zaskoczyła mnie fabułą. Ta jakże nietypowa opowieść idealnie sprawdzi się na okres przedświąteczny. ✨
🎄 Jola zamiast przygotowywać dom na święta, musi udać się do szpitala. Niepocieszona traci nadzieję, że uda jej się przygotować wszystko na czas. Z pomocą przychodzą jej mąż i dzieci, które pomimo usilnych starań, nie zdołają wszystkiego zorganizować, tak jak zawsze robiła to Jola. Atmosfera w domu staje się napięta, a święta stają pod znakiem zapytania. Gdy przypadkiem Jola otrzymuje zaproszenie od dalekiej ciotki, nie waha się ani chwili i namawia całą rodzinę, by wspólnie pojechali do niej na święta. Na miejscu zastają straszą Panią, która na pierwszy rzut oka wydaje się być lekko dziwna. Nikt z nich nie spodziewa się, że owa Eugenia wniesie do ich życia mnóstwo uroku, a jej złote myśli pomogą im podjąć trudne życiowe decyzje. 🎄
Autorka ma niebywały talent, by ze zwykłej, wręcz banalnej historii stworzyć wzruszającą i pouczającą powieść, która wciągnie czytelnika na długie godziny. Pozycja obowiązkowa dla fanów tego gatunku. Wzruszające historie obyczajowe zawsze są pożądane, szczególnie w te zimowe dni, kiedy to pragniemy usiąść ze świetną lekturą, zatracić się w czytaniu i zapomnieć o otaczającym nas świecie. Ta historia, która uświadamia nas, jak ważna jest rodzina i pielęgnowanie tych więzi.
Ta historia napawa optymizmem, uświadamia, że ważne są relacje międzyludzkie, a nie prezenty, czy inne dobra materialne. Idealna książka na ten grudniowy czas, lekka i bardzo przyjemna w odbiorze, pokazująca zmagania z życiem. Każdy z bohaterów mierzy się ze swoim problemami, ale istotny przekaz to to, że dobrze mieć kogoś koło siebie, kto poda pomocną dłoń w trudnym czasie.
„Galeria świątecznych życzeń” to słodko-gorzka historia, w której bohaterowie muszą zmierzyć się z nieprzewidzianymi sytuacjami. To przepiękna, wartościowa i skłaniająca do myślenia opowieść, która pokazuje, co tak naprawdę ważne jest w życiu. Jeśli szukacie książki świątecznej, która was wzruszy, to koniecznie sięgnijcie właśnie po nią. ✨
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2025-10-29
Małgosia Szydlak
Emilia samotnie wychowuje swojego siostrzeńca. Zrezygnowała z kariery, dobrze zapowiadającego się związku i własnych planów, by niespodziewanie odnaleźć...
Czasem warto pozwolić sobie na to, aby złapać dystans i dostrzec to, co najważniejsze. Trzeci tom toruńskiej sagi ,,Między stronami życia". Beata Jaworska...