,To dziwne uczucie, kiedy się okazuje, że Pan Bóg jest o wiele bliżej, niż nam się wydaje. Zmagałem się z tym dobry kawałek czasu. Ale jeśli to rzeczywiście Jego działanie, nie ma sensu z tym walczyć. I tak jest silniejszy".
Minął rok od wydarzeń z pierwszej części, powoli wydawało się, że zyciwy rollercoaster zaczął zwalniać a bohaterowie mogli odetchnąć z ulgą. Nic bardziej mylnego, los stawia przed nimi kolejne wyzwania. Paweł po pobiciu powoli wraca do zdrowia ale jego noga wymaga żmudnej rehabilitacji. Niestety lekarzy nie dają szans na pełną sprawność. Witek, mały Jureczek i Aniela starają się okazać Pawłowi jak najwięcej wsparcia. Wszak jest dla nich przyjacielem.
Autorka stworzyła wspaniałą historię, pełną nadziei i wiary w Boży plan. Zmagania Pawła z chorobą, jego rozterki, chwile zwatpienia ale też wiary w szczęśliwe zakończenie są mi niezmiernie bliskie. Miałam wrażenie jakbym rozmawiała z przyjacielem i poznawała jego problemy. Autorka w bardzo subtelny i pełen wrażliwości sposób kreśli obraz relacji głównych bohaterów z Bogiem. Zwraca naszą uwagę na ogrom Bożej miłości, która jest w stanie uzdrowić nie tylko duszę ale i ciało.
Wydawnictwo: eSPe
Data wydania: 2022-09-02
Marigolds216
Przejmująca opowieść o tym, że aby zacząć naprawdę żyć, czasem potrzebujemy potężnego huraganu, który zburzy nasze pozornie idealne życie.Witek, syn i...