Książka, którą ja przeczytałam w trzy godziny. Wzięłam ją i w jedno popołudnie była już pokonana. Z tego co widzę ma ona BARDZO skrajne opinie i raz otrzymuje 10/10, a za chwilę zaledwie 2/10. Mnie
osobiście porwała! Biorąc ją nie wiedziałam czego się spodziewać, o czym dokładnie jest i jak zostało to nam przedstawione. W środku mamy wywiady z lekarzami na różne tematy. I tak oto książka podzielona jest na rozdziały. Tak naprawdę jeśli coś Was nie interesuje, albo nie chcecie o tym czytać, to spokojnie możecie ominąć. Niektóre z działów
są oczywiście bardzo kontrowersyjne, jak na przykład aborcja. I tutaj momentami było naprawdę drastycznie.... Oczywiście każdy z wypowiadających się lekarzy podany jest z imienia, czasami również i z nazwiska. Raczej nie ma tutaj osób anonimowych. Czyta się ją szybko, wręcz błyskawicznie! Mocno pokazane jest również zacofanie społeczeństwa jeśli chodzi o edukację, niestety. Czy ja ją Wam polecam? Myślę, że jest to taka książka, przy której każdy z Was powinien zastanowić się czy w ogóle chce o tym czytać. Sporo może być w niej rzeczy z którymi się nie zgadzacie, albo Wasze przekonania mówią inaczej. Na pewno NIE jest to książka dla wszystkich. Mi jednak bardzo się podobała!
Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2018-09-19