Okładka książki - Gorąca zagrywka

Gorąca zagrywka

Czytając pierwsza część miałam ogromną nadzieję, że druga będzie bardziej dopracowana. W końcu autorka miała czas, żeby przyjrzeć się opiniom czytelników. Wydaje mi się, że bohaterowie w drugiej części trochę wydorośleli. Chociaż chyba bardziej Marcus, niż Emily. Jej rozchwianie nadal mnie trochę irytowało. Może pobyt w więzieniu i samotne rodzicielstwo podziałało na nich jak kubeł zimnej wody? 😉
Muszę się przyznać, że te część czytało się o wiele przyjemniej, nie borykałam się już z chaosem i nie musiałam cofać się kilka stron, żeby zrozumieć kto, z kim, po co i dlaczego. Ale wątki "z kapelusza" nadal się zdarzały.
Gratuluję autorce, że poczyniła ogromny postęp częściowo porządkując wydarzenia i ani trochę przy tym nie zwalniając. Uważam, że wyszło to na plus, a fabuła wcale nie stała się mniej interesująca. Niespodziewane zwroty akcji nadal zaskakiwały.
Kontynuacja dała czytelnikowi wreszcie odpowiedzi na pytania, kim tak naprawdę jest Marcus i w co jest zamieszany oraz ukazuje powody dla których postępuje w taki, a nie inny sposób. I choć wyłapałam kilka nieścisłości i dziwnych zachowań, to zrzuciłam je na konto fikcji literackiej. W końcu w książkach wszystko jest możliwe.
Co do emocji, to odnalazłam je w scenach związanych z drugoplanowymi bohaterami, np. Leo i Cameron. Ich relacja podobała mi się bardziej i była lepiej opisana, niż w przypadku Emily i Marcusa.
Podsumowując całość...
To miał być gorący wielowątkowy romans z niebezpieczeństwem w tle, pokazujący, że prawdziwa miłość zawsze wygrywa z pieniądzem i przeciwnościami losu. Autorka miała dobry pomysł na fabułę, ale nie do końca udała się jej realizacja. Niektóre sceny i opisy naprawdę mi się podobały i przyjemnie się czytało, a przy większym dopracowaniu ta historia mogłaby być naprawdę dobra. Duży plus za nieszablonowe sceny zbliżeń w drugiej części, barwne i wreszcie gorące 🔥 😊

Kochani, pamietajcie: ile ludzi, tyle opinii i zachęcam Was do przekonania się na własnej skórze, czy ta dylogia jest dla Was.

Informacje dodatkowe o Gorąca zagrywka:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2021-05-05
Dodał/a opinię: Anastasiya Adryan

Tagi: Romans erotyczny bóg

Zobacz opinie o książce Gorąca zagrywka

Kup książkę Gorąca zagrywka

Gorąca oferta
Charlotte Mils0
Okładka ksiązki - Gorąca oferta

Emily Carson to dziewczyna świeżo po studiach, świętująca zdobycie pierwszej pracy. Przypadkowo poznaje Marcusa, który robi na niej wrażenie prostackiego...

Królewskie serce
Charlotte Mils0
Okładka ksiązki - Królewskie serce

Dzięki szczęśliwemu zrządzeniu losu zwyczajna dziewczyna zostaje wychowana na dworze królewskim. Dowiaduje się, jak wygląda prawdziwe życie na zamku, co...