Pierwsza powieść tej autorki, którą przeczytałam. Jestem zadowolona i mam zamiar sięgnąć po kolejne.
To poruszająca historia kobiety, która jest nieszczęśliwa w swoim małżeństwie Decyduje się na rozwód, jednak Victor grozi Donnie, że ją zniszczy i odbierze jej dzieci. Podczas rozprawy kobieta jest oczerniana przez świadków męża.
Czy Donna otrzyma opiekę nad dziećmi? Jak potoczą się losy bohaterki?
Joy Fielding porusza w książce temat rozwodu, nękania psychicznego i ból matki, która próbuje się bronić przed nieprawdziwymi oskarżeniami na swój temat.
Książka podzielona jest na dwie części. Akcja dzieje się w przeszłości, kiedy małżeństwo Donny trwa i dochodzi do rozwodu ,w drugiej części wydarzenia rozgrywają się po rozwodzie. Dużym plusem są retrospekcje, które podkreślają napięcie.
Historia została bardzo wiarygodnie przedstawiona. Autorka pokazuje jak wrogie nastawienie rodzica względem drugiego może zniszczyć życie dzieciom, czy po tragicznych przejściach można jeszcze być szczęśliwym. Bardzo wzruszająca i trudna książka. Jedna z tych, które pozostają na długo w pamięci. Polecam, naprawdę warto się z tą historią zapoznać.
Informacje dodatkowe o Granice uczuć:
Wydawnictwo: Książnica
Data wydania: 2006 (data przybliżona)
8371328664
Tytuł oryginału: Kiss Mommy Godbye