Okładka książki - Gwiezdny wojownik.Tom 1. Działko, szlafrok i  księżniczka

Gwiezdny wojownik.Tom 1. Działko, szlafrok i księżniczka

Inne wydania:

Bardzo przyjemna lektura, jeśli nie podchodzi się do literatury śmiertelnie poważnie. Zabawna historia w stylu "Gwiezdnych wojen", zresztą jest kilka bezpośrednich nawiązań do tego filmu.

Jeśli szukacie rozrywki z dużą dawką humoru, przygody i odrobiny romansu - to nie wahajcie się. Autorka zabiera nas w podróż kosmiczną, wprawdzie starym rzęchem, który w każdej chwili może się rozpaść, ale za to cel tej wyprawy jest bardzo wzniosły i szlachetny: nasi bohaterowie mają uratować Ziemię przed lecącą w jej stronę asteroidą. Kiedy mówię "bohaterowie", ktoś może wyobraża sobie herosów w stylu He-mana albo szlachetnych astronautów, gotowych na śmierć w imię wyższych celów - ale to nie ta bajka :) Bohaterowie tej książki to zbieranina różnych typów (kapitan - alkoholik, strzelec - ekhibicjonistka, lekarz - uzależniony od leków, mechanik - niezbyt mądry, nawigator - lowelas, no i do tego ksieżniczka...) wcale nie chcieli ratować ludzkości - ale skoro już muszą to zrobić, starają się wypełnić tę misję, a przy tym przeżyć. Czy im się uda? Jeśli dodacie do tego fakt, że ich śladem lecą piraci dowodzeni przez postrach kosmosu - piratkę Arachne, możecie być pewni, że nie będziecie się nudzić.

Ksiązkę czyta się lekko i przyjemnie, jest zabawna i wciągajaca. Polecam nie tylko miłośnikom fanstastyki, ale każdemu, kto ma ochotę na przygodę i rozrywkę.

Informacje dodatkowe o Gwiezdny wojownik.Tom 1. Działko, szlafrok i księżniczka:

Data wydania: 2014-07-02
Dodał/a opinię: Joanna Tekieli

Zobacz opinie o książce Gwiezdny wojownik.Tom 1. Działko, szlafrok i księżniczka

Kup książkę Gwiezdny wojownik.Tom 1. Działko, szlafrok i księżniczka

Sekretnik Szeptuchy Co każda Słowianka wiedzieć powinna
Katarzyna Berenika Miszczuk0
Okładka ksiązki - Sekretnik Szeptuchy Co każda Słowianka wiedzieć powinna

Gratka dla fanek cyku Kwiat paproci!  Oto niespodzianka dla fanek cyklu Kwiat paproci, sekretnik dla każdej szeptuchy, a w nim: zabawne psychotesty...

Noc Kupały
Katarzyna Berenika Miszczuk0
Okładka ksiązki - Noc Kupały

Zazdrość, zdrada i kwiat paproci. Czy młoda szeptucha ocali miłość do Mieszka? Zbliżają się obchody Nocy Kupały. Niedługo wypełni się przeznaczenie Gosi...

Opad
Opad