„Spojrzał na mnie uważnie, a potem się uśmiechnął. Tak jakoś inaczej, szczerze i prawdziwie. O matko! Właśnie ten uśmiech wywołał na moich policzkach nieoczekiwane rumieńce”.
Ida, pracując w restauracji swoich rodziców, nie spodziewała się, że zostanie odebrana jako dziewczyna z agencji podczas dostarczania zamówienia. To zaledwie początek serii niefortunnych zdarzeń, które doprowadzają do wielu szalonych i dziwnych sytuacji.
Jaki los spotka roztrzepaną dziewczynę?
Czytając kolejną książkę spod pióra autorki, nigdy nie wiem czego, mogę się po niej spodziewać. Jej wyobraźnia nie zna granic. W tym przypadku absurd i śmiech idą w parze.
Nawet nie wiecie jakie zdziwienie mnie ogarnęło, gdy czytałam jakie pomysły miała główna bohaterka. A miała ich sporo. Zwariowane, nieprzewidywalne, a czasami wręcz szalone wykraczające poza zdrowy rozsądek.
To nadaje książce statusu pozycji, która rozbawi Was do łez. Nie sposób oprzeć się Idzie, która zaskarbiła sobie moją sympatię od samego początku.
Gabriel również nie jest zwykłym bohaterem, jego zachowaniom daleko do ideału. Bezczelność i arogancja to tylko wierzchołek góry jego skomplikowanej osobowości.
„Na horyzoncie pojawiła się mała, maluteńka szansa. Pojawił się zakręt, za którym mogła czekać na mnie cudowna przyszłość. Chociaż w sumie to może nie był zakręt, ale przepaść?”
Przy tej książce można zapomnieć o swoich zmartwieniach. Wiele śmiesznych sytuacji powoduje uśmiech na twarzy. Bawiłam się przy niej wyśmienicie. I zdecydowanie polecam.
To super okazja, by poznać pióro autorki z innej strony, niż z tej, z której słynie, czyli z mrocznych i brutalnych historii.
Książka idealna na popołudniowy relaks przy lampce wina.
Data wydania: 2024-08-12
Anitka_170
Nika na skutek fatalnego zbiegu okoliczności trafia w ręce ludzi, dla których życie nie ma żadnej wartości. Zostaje uwięziona i zmuszona do małżeństwa...
Krystian jest młody, bogaty i przystojny. Prowadzi firmę zajmującą się projektowaniem oraz budową ekskluzywnych budynków dla wielkich firm. Pewnego...