Tak naprawdę, zdajemy i jednocześnie nie zdajemy sobie sprawy, ile czasu zabierają nam te portale i jak potrafią nas ogłupić i zmanipulować. Jednak czy da się faktycznie w dzisiejszym świecie całkowicie odciąć od mass mediów ? Nie sądzę.
Autor porusza też kwestię tego, że ostatnio coraz więcej kobiet podejmuje się zawodów kiedyś przeznaczonych dla mężczyzn. Uważa, że mężczyźni są wypychani teraz do obowiązków kiedyś należących głównie do kobiet. Ze to teraz głównie mężczyźni gotują, opiekują się domem i dziećmi. Kobiety zaś robią karierę i pną się po kolejnych szczeblach drabiny do sukcesu. Jednak czy to nie jest już utarty stereotyp? Według mnie, skoro mamy równouprawnienie to zarówno kobiety jak i mężczyźni powinni mieć takie same obowiązki. Bo dlaczego tylko kobiety mają zajmować się dziećmi, domem i gotować ? Dlaczego trudno nam jest zaakceptować odwróconą sytuację? Przecież takie przypadki też się zdarzają i uważam, że dla wielu mężczyzn nie jest to żadna ujma a wręcz przeciwnie.
A wy jakie macie zdanie ? Zachęcam Was gorąco do kulturalnej dyskusji. A także polecam Wam przeczytanie tej książki, abyście mogli wyrobić sobie własną opinię.
Wydawnictwo: BookEdit
Data wydania: 2022-09-26
Kategoria: Socjologia, filozofia
Natalia Strągowska
Cesarz Justynian I Wielki, panujący w cesarstwie wschodniorzymskim w latach 527-565, zreformował administrację, prawo i armię, nie stronił od angażowania...