"Homo artist", to książka która porusza wiele bardzo aktualnych tematów. Autor przedstawia w niej swoje przemyślenia i światopogląd. Przewija się przez historię, poprzez obowiązujące trendy, mass media, zwyczaje, seksualność i wiele innych.
Książka nie jest długa, dlatego czyta się ją bardzo szybko. Ale przyznam, że dla mnie momentami to minus, bo Myślę, że autor mógł niektóre kwestie znacznie rozwinąć. Wiele tematów zostało poruszonych jedynie pobieżnie, a można było powiedzieć wiele więcej.
Tematy, które porusza Pan Michał są natomiast bardzo aktualne i dotyczą niemal całego społeczeństwa. Począwszy od mediów, ich wpływu na ludzi, poprzez gry, promowanie trendów, portale społecznościowe, które dosłownie opanowały świat i narzucają ideały, za którymi podążają ludzie! Seksualność, która opanowała świat i jest na każdym kroku. Zatracona została intymność, która była kiedyś tak delikatna.
Książka warta przeczytania, bo otwiera drogę do wielu dyskusji, na tematy życiowe, dotyczące każdego obywatela. Dla mnie to była bardzo przyjemna lektura, choć za szybko się skończyła.
Za możliwość przeczytania książki serdecznie dziękuję autorowi.
Wydawnictwo: BookEdit
Data wydania: 2022-09-26
Kategoria: Socjologia, filozofia
Małgorzata Styczeń
Cesarz Justynian I Wielki, panujący w cesarstwie wschodniorzymskim w latach 527-565, zreformował administrację, prawo i armię, nie stronił od angażowania...