Okładka książki - I kto tu jest diabłem

I kto tu jest diabłem

„- Jeśli zamiast skończyć projekt, skończę w więzieniu za morderstwo, to pamiętaj, że to będzie twoja wina – wycedziłam.

– Otruję go przy pierwszej nadarzającej się okazji, a później kopnę go w jaja.

–Dla lepszego efektu polecam na odwrót”

Wymarzone zlecenie, jakim jest zaprojektowanie

wieżowca wchodzącego w panoramę Chicago, dla Erin, jest czymś najlepszym i jednocześnie najgorszym, co mogło ją spotkać.

To pierwsze, bo to niesamowita szansa, na wejście z hukiem, na amerykański rynek projektowy, a drugie bo, ku jej rozpaczy i totalnemu wku#wowi, będzie musiała go tworzyć z Hudsonem Waltersem. Wcielonym diabłem, który kiedyś, swoim zachowaniem i postępowaniem, zrobił z życia Erin  piekło. Niestety, nie mogąc zrezygnować z tak ogromnej szansy, postanawia, zająć się z tym zleceniem, w duecie ze śmiertelnie znienawidzonym mężczyzną, a jednocześnie, zrobić mu piekiełko z ich wspólnej współpracy.

I tak jak postanawia, tak robi, wcielając w życie, swój piekielny plan, już od pierwszego dnia.

Jej powzięte działania, na doprowadzenie go do szału, z dnia, na dzień są coraz wymyślniejsze, a łamaniem jego ołówków, jest kroplą w morzu, pomysłowości dziewczyny. Sam Hudson, początkowo, nawet jest raz zbawiony, tym jej dziecinnym zachowaniem, powoli jednak, zaczyna tracić cierpliwości do współpracującej z nim „wariatki”. Wszystko zmienia się diametralnie, gdy kierowana impulsem i koniecznością Erin, całuje z pasją „wysłannika Hudsona piekieł”, a on, pomimo co raz większej niechęci do dziewczyny, odwzajemnia go z jednakowym zaangażowaniem.

„–To jak? – rzuciłem, siadając na swoim krześle. – Dzisiaj będziemy się kłócić czy całować?”

Ich przepychanki słowne i jej pomysły na „dokopanie” mu, są po prostu rewelacyjne, a sama Erin, nie przestaje zaskakiwać swoją pomysłowością. Niesamowita historia, która oprócz szalenie komediowego stylu, jest przeplatana problemami, traumami i tajemnicami tych dwoje. Świetnie napisana, wciąż niezmieniającym się i jedynym w swoim rodzaju stylem autorki. Bohaterowie, idealnie wykreowani, do swoich ról, dają się zarówno lubić, intrygują, jak też czasem nienawidzić, szczególnie w przypadku Hudson’a, pomimo, że od samego początku, go polubiłam, to podpadł mi, oj podpadł. Ale przecież w książkach napisanych, przed Idę Daniszewską, nie może zabraknąć momentów, które, tak samo wkurzają, co łamią serce. Także, pomimo komediowości tej całej historii, nastawcie się też na baaaardzo pikantne i szokujące momenty, zaskakujące zwroty akcji i chwile niemocy, a także wzruszenia, które, wymieszane, tworzą idealną całość. Czytając już drugi raz to cudo, sama do końca nie wiem i kto, w tej historii, właściwie jest diabłem, jedno jest pewne, musicie ją przeczytać, bo gwarantuje Wam świetną i na pewno niezapomnianą zabawę z tym jedynym w swoim rodzaju, piekielnym duetem.

Informacje dodatkowe o I kto tu jest diabłem:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2024-01-17
ISBN: 978-83-8362-205-7
Dodał/a opinię: EroticBooksLover

Zobacz opinie o książce I kto tu jest diabłem

Kup książkę I kto tu jest diabłem

No one needs to know
Iga Daniszewska0
Okładka ksiązki -  No one needs to know

Czasem najtrudniej uciec od tego, co nosisz w sercu. Nelie ma wszystko pod kontrolą - studiuje, pracuje i zaczyna sobie układać dorosłe życie. Jednak...

Odnaleźć przeszłość
Iga Daniszewska0
Okładka ksiązki - Odnaleźć przeszłość

Trzydziestodwuletnia Hazel Smith od roku jest bezdomna. Kobieta nie pamięta, jak wyglądało jej życie, zanim trafiła na ulicę. Pewnego dnia poznaje Willow...