Okładka książki - Idealna niania

Idealna niania

~Sara Larsen wraz ze swoim narzeczonym, żyje z miesiąca na miesiąc, ledwo wiążąc koniec z końcem do tego stopnia, że dodatkowe nadgodziny nie są w stanie spłacić ogromnych długów sprzed lat.
I tak pewnego dnia, kiedy kobieta znajduje ogłoszenie z ofertą pracy jako niania, u bardzo zamożnej rodziny w dobrej dzielnicy, długo się nie zastanawia nad podjęciem ostatecznej decyzji.W końcu dodatkowe pieniądze pomogą szybciej spłacić długi po nieżyjącej już cioci.
Nowa praca to jak spełnienie marzeń: luksusowy apartament na dwunastym piętrze, wysoka pensja, przemiła matka dziewczynki - Collet, która jest bardziej dla niej jak przyjaciółka niż potencjalna szefowa.
Sara bez chwili wahania podpisuje sporządzoną wcześniej umowę, wraz z klauzurą poufności nie jest wiedząc tym samym, że podpisuje na siebie "wyrok śmierci"
Kiedy przekracza próg domu państwa Bordów, nie przepuszcza, że już nic nie będzie takie samo do tego stopnia, że jej poukładane dotąd życie obróci się o 180 stopni.
Jakie tajemnice skrywa rodzina Bordów?
Co stało się z poprzednimi nianiami?
Czy Sara dotrzyma klauzuli poufności?I czego tak naprawdę ona dotyczy?
~"IDEALNA NIANIA" to powieść, która pomalutku wciąga nas w mroczny, zawiły, pogmatwany, momentami nawet wręcz przerażający świat rodziny Bordów, gdzie mnogość kłamstw, tajemnic, a nawet odrażających sekretów jest na porządku dziennym.
~Autorka z wielką precyzją stopniowo buduje w nas napięcie, oplatając nas niczym bluszcz swymi mackami przez co niby niczym wyróżniająca się fabuła staje się wręcz lekturą nieodkładana.
To wszystko wraz nieźle pokręconymi bohaterami, ciekawymi wątkami oraz motywem infantylnej, lekkomyślnej i głupiutkiej niani tworzy wręcz duet idealny.
~Jeśli lubisz nietuzinkową fabułę, naszprycowana ogromną dawką niepokoju, manipulacji oraz niespodziewanych wydarzeń to ta lektura jest dla Ciebie.
Fani thrillerów psychologicznych będą miło ukontentowani z zawartości. Książka zaskakuje, momentami wręcz szokuje prze co pozyskanie w pamięci na długo.
Polecam J.K

Informacje dodatkowe o Idealna niania:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2022-05-18
ISBN: 9788381958943
Tytuł oryginału: Nanny Needed
Dodał/a opinię: zaczytanamatka_z

Tagi: Thrillery i suspens

Zobacz opinie o książce Idealna niania

Kup książkę Idealna niania

Zaginiona
Georgina Cross0
Okładka ksiązki - Zaginiona

Autorka bestsellerowej "Idealnej niani" powraca z nowym thrillerem! Jest czwarty lipca i całe miasteczko zebrało się przy lokalnym basenie. W to skwarne...

Nasza dziewczynka
Georgina Cross0
Okładka ksiązki - Nasza dziewczynka

To zwyczajne popołudnie, gdy wychodzę przez drzwi kuchenne na patio, żeby sprawdzić, co u mojej pasierbicy, Mii, która pływa w basenie. Ale nie ma jej...