Okładka książki - Idealny dzień

Idealny dzień

"Idealny dzień" to thriller psychologiczny, w którym przygotowania do ślubu, jak i sam ślub, sprawią, że główni bohaterowie Lauren i Adam zapamiętają ten czas do końca życia.
Strata rodziców zmieniła życie Lauren i jej bliskich. Jednak dzięki przyjaźni rodziców Lauren i Adama dziewczyna miała gdzie zamieszkać i zacząć życie od nowa. Od młodzieńczych lat podkochiwała się w Adamie i w końcu nadszedł czas, gdy tę dwójkę połączyła miłość. Wspólnie spędzone lata, chęć założenia rodziny, przygotowania do ślubu sprawiają, że czują się szczęśliwi. Wszystko zaczyna się psuć, kiedy Lauren dostaje podejrzaną przesyłkę. Ciąg kolejnych zdarzeń sprawia, że nic nie idzie po myśli przyszłych nowożeńców. Czy Lauren dowie się, kto chce ją skrzywdzić i najważniejsze pytanie, dlaczego?
Historię bohaterów poznajemy z dwóch perspektyw - Lauren i Adama. Są tu także dwie przestrzenie czasowe - przygotowania do ślubu i pamiętne wakacje, w których to Lauren straciła rodziców. Autorka dawkuje nam wiedzę przez całą powieść, a tajemniczość podsyca tylko apetyt, by dowiedzieć się prawdy - kto chce zepsuć najpiękniejszy dzień w życiu Lauren i jaki ma motyw. Przyznaję, że czytając kolejne strony miałam pewność, kto jest winien zaistniałej sytuacji, ale jakże się myliłam.
Autorka manewruje podejrzeniami rzucanymi na bliski krąg przyjaciół i rodziny, by później zaskoczyć. Przynajmniej w moim przypadku się to udało.
Do czego może posunąć się jedna osoba, by zniszczyć komuś życie? I jaki ma naprawdę motyw? Może się wydawać, że sprawa jest oczywista, ale niech Was to nie zmyli.
"Idealny dzień" na który tak czekają młodzi zakochani będzie tragiczny w skutkach.
Napięcie jest podtrzymywane do samego końca, dzięki czemu książka jest nie odkładalna. Może miejscami delikatnie mnie irytowała, ale to nie znaczy, że przez to oceniam ją słabiej. Według mnie to dobry thriller psychologiczny, gdzie w bliskim otoczeniu ofiary działa sprawca. Książkę czyta się naprawdę szybko dzięki krótkim rozdziałom, dużej ilości dialogów, więc to idealna książka na dłuższy wieczór. Ze swojej strony polecam!

Informacje dodatkowe o Idealny dzień:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2022-03-09
ISBN: 9788381958370
Tytuł oryginału: The Wedding
Dodał/a opinię: gdziejatamksiazk

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna bóg

Zobacz opinie o książce Idealny dzień

Kup książkę Idealny dzień

Jeśli miłość będzie szanowana i pielęgnowana, będzie trwać całe życie.

W każdym małżeństwie chodzi o partnerstwo. Dawanie i branie. Nie jest łatwo w to wejść.

Więcej cytatów z tej książki

Konsultantka
Ruth Heald0
Okładka ksiązki - Konsultantka

Przebiega obok roześmianych dzieci, bawiących się w parku. Z biciem serca dociera na brzeg rzeki i oddech więźnie jej w gardle, gdy jej oczom ukazuje się...