Okładka książki - Impuls

Impuls

„Impuls” Roberta Bogaja to pierwszy tom nowego cyklu z dziennikarzem śledczym Krzysztofem Milczarem. Autor serwuje nam mroczny, wielowątkowy kryminał osadzony w zimowej scenerii Warszawy, który sprawnie łączy osobiste dramaty z brutalną intrygą śledczą.
W chłodny listopadowy wieczór Milczar zostaje wezwany na Pragę, gdzie w szkolnej hali znajdują się zwłoki. Choć oficjalnie śmierć uznaję się za samobójstwo, dziennikarz szybko dostrzega niepokojące zbiegi okoliczności. Kiedy kolejna tragedia dotyka… ucznia tej samej szkoły, do której uczęszcza syn Milczara, zawodowe śledztwo nabiera osobistego, dramatycznego wymiaru. W obliczu problemów, w redakcji i braku zaufania współpracowników, dziennikarz decyduje się działać na własną rękę, współpracując z opornym, ale dociekliwym nadkomisarzem Zagładą. Trop prowadzi przez szkolne mury wprost do możliwego zabójcy, wywołując pytania o bezpieczeństwo dzieci i granice dziennikarskiej determinacji.
Akcja powieści zagęszcza się z każdą kolejną stroną, a odkrywanie kolejnych tajemnic jedynie wzmaga i tak wysokie już napięcie. Autor potrafi zaskoczyć zaskakującymi zwrotami akcji, ale to, co serwuje na zakończenie, przechodzi wszelkie możliwości. Ale nie chcę zdradzić zbyt dużo! Postać wykreowana przez autora – Krzysztofa Milczara, to postać wiarygodna – dziennikarz z zasadami, dla którego praca staje się misją. Dodatkowo świetnie osadzona akcja w Warszawie, którą wielu z nas zna, dzięki czemu czyta się z jeszcze większym zainteresowaniem!
„Impuls” to genialny początek nowej serii, który zdecydowanie zachęca do sięgnięcia po kolejne tomy! Zdecydowanie ten tytuł to kolejny genialny debiut, po jaki miałam okazję sięgnąć, którego autor zdecydowanie zostanie ze mną na dłużej! Ja bardzo polecam!!

Informacje dodatkowe o Impuls:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka