„Błysk innego” to pierwszy tom rozpoczynający serię Inne Królestwo napisany przez Heather G. Harris. Autorka postanowiła zabrać czytelników magiczny świat, w którym rzeczywistość miesza się z fantastyką.
Jinx Sharp to młoda kobieta obdarzona nadnaturalną umiejętnością wykrycia dosłownie, nawet najdrobniejszego kłamstwa. Choć wielu z nas pomyśli, że musi być to cudowna umiejętność, to posiada ona również swoje słabe strony, które w życiu bohaterki wiele utrudniają. Jinx podejmuje się śledztwa w sprawie zaginionej studentki Hes, jednak do tego śledztwa zatrudniony został również drugi detektyw Stone, z którym postanawiają połączyć siły. To właśnie on pokazuje kobiecie istnienie „Innego Królestwa”, które wspólnie odkrywają. Jinx odkrywa, że jej dar ma znacznie większe znaczenie i możliwości, niż kobieta zakładała!
Ta powieść wciąga już od pierwszej strony! Zbudowane na samym początku napięcie nie maleje do ostatniej strony! Przyznam, że przepadłam w „Innym królestwie”! Autorka fantastycznie wykreowała intrygujących bohaterów, których zdecydowanie wyróżnia osobowość. Nie można przejść obok nich obojętnie! W książce nie brakuje akcji, zaskoczenia, ale również emocji!
Fantastyczne połączenie realnego świata z tym magicznym, wplecenie wątku romantycznego do powieści, który mi osobiście bardzo przypadł do gustu, tajemnice i ciekawa akcja! To wszystko połączone w jednym miejscu mogło tylko dać świetną powieść, która wciąga czytelnika do swojego świata!
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-04-23
Tytuł oryginału: Glimmer of The Other
Małgorzata Styczeń
Jestem Jinx, prywatna detektyw jakich wiele... z tą różnicą, że potrafię wykrywać kłamstwa i należę do magicznego królestwa zwanego Inne. Morderstwa...