Okładka książki - Jak dzikie gęsi

Jak dzikie gęsi

Cześć kochani.

Dziś muszę Wam opowiedzieć o książce, która zdecydowanie skradła moje serce , a była bardzo miłą niespodzianką od Wydawnictwa Filia.

W niewielkim miasteczku Sommerfeld żyją obok siebie ludzie różnych narodowości i wyznań.

Wszystkie rodziny znają się od pokoleń i starają się wzajemnie wspierać.

Nad Dolnymi Łużycami zbierają się jednak czarne chmury, zaś zagrożenie ze strony zwolenników Adolfa Hitlera staje się coraz bardziej realne.

W tych niełatwych czasach przyszło żyć Katrin Dulke -córki pochodzącej z Gdańska Polki i nie popierającego nazizmu Niemca.

O względy młodziutkiej dziewczyny stara się syn aptekarza -Rudolf Herz.

Jego motywy niewiele jednak mają wspólnego z pierwszym, niewinnym zakochaniem...

Między tą dwójką staje jednak jeszcze jeden mężczyzna- Peter Kessler.

Jak rozwinie się ta historia? Czy u progu wojny znajdzie się miejsce na miłość I dobroć?

Najnowsza powieść Agnieszki Olejnik po prostu mnie porwała.

Autorka ma piękny i zarazem niezwykły dar opisywania emocji.

Wszystko co działo się w miarę rozwoju sytuacji-i rozkwitem młodzieńczych uczuć- przeżywałam razem z Katrin - i było to doprawdy niezwykle i warte przeżycia doświadczenie.

W tej fabule akcja toczy się błyskawicznie, ludzkie charaktery są zaś ukazane w sposób tak prawdziwy, że brakuje mi słów by wyrazić swój zachwyt.

Miłość, nienawiść, strach, pogarda , a także przyjaźń oraz potrzeba akceptacji

Wszystko to znajdziemy na nieco ponad trzystu stronach.

Chylę czoła przed Panią Agnieszką bo stworzyła coś doprawdy przepięknego i zapadającego głęboko w serce.

Z całą pewnością sięgnę po kolejną część tej niezwykłej powieści.

Polecam gorąco ❤️❤️❤️

Informacje dodatkowe o Jak dzikie gęsi:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2023-03-22
Dodał/a opinię: KamaZ03

Zobacz opinie o książce Jak dzikie gęsi

Kup książkę Jak dzikie gęsi

Listy i szepty
Agnieszka Olejnik0
Okładka ksiązki - Listy i szepty

Drugi tom bestsellerowej ,,Mansardy pod Aniołami" Urokliwe miasteczko na zachodzie Polski, a w nim malownicza kamienica z mansardowym dachem, pod...

Już nie czekam
Agnieszka Olejnik0
Okładka ksiązki - Już nie czekam

"Nigdy nie czekałem, aż los coś dla mnie zrobi. Przeciwnie. Brałem się z życiem za bary. I tylko o jedną sprawę nie potrafiłem walczyć. O tę największą...