Okładka książki - Jak jedzą zwierzęta

Jak jedzą zwierzęta

Ostatnio rozmawialiśmy na temat snu zwierząt, a dzisiaj porozmawiamy o tym jak jędza zwierzęta.

Czy zastanawialiście się kiedyś jakie upodobania kulinarne mają poszczególne gatunki zwierząt?

Jakich metod używają aby zdobyć pokarm, niezbędny do przetrwania?
I najważniejsze jak jak go trawia?

Na te oraz inne pytania odpowiedź znajdziemy w najnowszej książce do @totamto.

~"Jak jędza zwierzęta" Octavii Pintos i Martina Iannuzzi to kolejna, wspaniała publikacja wydana pod patronatem Wrocławskiego ZOO, która za pomocą przepięknych ilustracji oraz ciekawych informacji, w prosty i przystępny sposób przekazuje nam ogrom wiedzy z życia - uwaga - aż 20 gatunków zwierząt.

~Zwierząt żyjących w różnych zakątkach naszej planety, w rozmaitych środowiskach, różnych ekosystemach.
I tak na przykładzie: pirani, komara, sowy, ślimaka, koali, wielbłąda, delfina, węża, tygrysa, pingwina, pająka, meduzy, kolibra, pandy, papugoryba, pelikana, jelenia, mrówkojada, strusia, hieny zgłębimy wiedzę na temat ich : nazw naukowych, sposobu odżywiania, taksomi (klasyfikacji organizmów żywych) środowiska naturalnego, statusu ochrony, długości życia, proporcji ciała czy rozmnażania.

~ Jak dla mnie jest to wyśmienita lektura dla małych odkrywców, która w interesującym sposób zaciekawi nawet i dorosłych.

Takie książki pochłania się podczas wspólnego czytania, zwłaszcza jeśli zachęcają nasze dzieci do wspólnej dyskusji! Skarbnica wiedzy którą można wykorzystać nawet w szkole.

Razem z Gabryśkami polecamy! Wasza J.K

Informacje dodatkowe o Jak jedzą zwierzęta:

Wydawnictwo: ToTamto
Data wydania: 2024-01-24
Tytuł oryginału: Comilones
Dodał/a opinię: zaczytanamatka_z

Zobacz opinie o książce Jak jedzą zwierzęta

Kup książkę Jak jedzą zwierzęta

Jak śpią zwierzęta
Martin Lannuzzi0
Okładka ksiązki - Jak śpią zwierzęta

Kiedy i gdzie śpi rekin? Jak długo śpi goryl? W jakiej pozycji śpi słoń? Zwierzęta potrzebują snu tak samo jak ludzie. Ale śpią zupełnie inaczej... niektóre...

Opad
Opad