Okładka książki - Jak nie zepsuć palanta. Instrukcja w 10 krokach

Jak nie zepsuć palanta. Instrukcja w 10 krokach

Tom 2 cyklu Stackhouse

"Jak nie zepsuć palanta" to kontynuacja książki " Jak naprawić palanta" . Tytuł trochę intrygujący, ale ładna okładka więc na książkę się skusiłam. Drogi Rose i Aleksa się rozeszły. Dziewczyna już nie pracuje w Strackhouse. Niespodziewanie jednak oboje stają do walki o duże zlecenie. Duża kampania dla potentata sportowej marki odzieżowej. Zarówno Rose jak i Aleks są przekonani o swoim zwycięstwie. Jednak decyzja zleceniodawcy zadziwi ich wszystkich. Klient stawia sprawę jasno, ich firmy mają współpracować albo zlecenie przepadnie im koło nosa. Co zrobią główni bohaterowie? Czy zachowają profesjonalizm? Czy może sprawy z przeszłości dadzą znać i znowu ujawnią się dawne uczucia? Czy tych dwoje ma jeszcze szansę na prawdziwą miłość?
Jak zaczęłam czytać książkę to od razu pożałowałam, że nie czytałam pierwszej części. Dużo rzeczy musiałam się domyślać i trudno było mi wczuć się w relację jaka panowała pomiędzy bohaterami. Bo Rose i Aleks grają tu pierwsze skrzypce. Domyślałam się, że tych dwoje było kiedyś razem, coś się wydarzyło dlatego ich drogi się rozeszły. I wspólna praca na pewno nie była dla nich komfortowa. A jednak muszą stanąć przed tym wyzwaniem. "Może wcale nie będzie tak źle", pocieszała się Rose.
Rozdziały są dość krótkie przez co książkę bardzo szybko się czyta chociaż to nie jest cienka lektura. Ponad 400 stron perypetii bohaterów. Powieść napisana jest przystępnym językiem co również ułatwia czytanie. Każdy rozdział jest pisany z perspektywy Rose albo Aleksa. Trochę mi przeszkadzało to na początku, ponieważ jak w pierwszym rozdziale domyśliłam się, że narratorką jest Rose, natomiast w drugim był już mężczyzna i trochę się pogubiłam. Brakowało mi rozdziałów rozpoczynających się od imion bohaterów, co ułatwiło by początkowe czytanie. Ale później przyzwyczaiłam się do takiego stylu książki.
Bohaterów można polubić, jednak za bardzo gmatwali niektóre sprawy. I nie zawsze zgadzałam się z ich postępowaniem.
Książka bardzo lekka, można się przy niej zrelaksować.

Informacje dodatkowe o Jak nie zepsuć palanta. Instrukcja w 10 krokach :

Wydawnictwo: Amare
Data wydania: 2022-04-11
ISBN: 9788382198218
Dodał/a opinię: Małgorzata Mroczkowska

Zobacz opinie o książce Jak nie zepsuć palanta. Instrukcja w 10 krokach

Kup książkę Jak nie zepsuć palanta. Instrukcja w 10 krokach

Jak naprawić palanta. Instrukcja w dziesięciu krokach
Anna Craft0
Okładka ksiązki - Jak naprawić palanta. Instrukcja w dziesięciu krokach

Wredny szef, ambitna stażystka i… miłość, której nie było w planie! Gdyby istniała nagroda dla najbardziej złośliwego przełożonego, Alexander Stack...