Jak zostać geniuszem? Eksperymenty dla małych bystrzaków

Książka Jak zostać geniuszem? to świetnie skrojona propozycja przede wszystkim dla młodszych odbiorców. Już samo to, jak jest wydana, zachęca do sięgnięcia po nią: duża, twarde okładki, solidna i bardzo kolorowa - a wiemy, że dzieci uwielbiają wszelkie rysunki i zdjęcia w książkach:) Spis treści również jest podzielony kolorystycznie na poszczególne działy - co ułatwia szukanie odpowiednich treści. Działów jest osiem, a w każdym z nich mnóstwo zagadnień, zjawisk, pytań i odpowiedzi, ciekawostek i propozycji eksperymentów. Na końcu zaś znajduje się specjalne miejsce, gdzie można zapisać swoje spostrzeżenia i badania - "Mój dziennik badań". Poprzez wszystkie eksperymenty i doświadczenia towarzyszy nam dzielnie Zuzia, która wtrąca dygresje, dopowiada i rozmawia z czytelnikiem:) Każde zjawisko jest opisane, zilustrowane, poparte wieloma przykładami i oczywiście propozycją samodzielnego sprawdzenia "jak to działa"Uważam, a wręcz jestem pewna, że książka ta to doskonała alternatywa zarówno dla dzieci, jak i dla tych, którzy poszukują ciekawych tematów lekcji przyrodniczych. Z pewnością Jak zostać geniuszem? zgłębi i rozwinie wiedzę naukową młodego odkrywcy. Odpowie tym samym na wiele zagadnień otaczającego świata.

Informacje dodatkowe o Jak zostać geniuszem? Eksperymenty dla małych bystrzaków:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2014-05-06
ISBN: 978-83-7660-733-7
Dodał/a opinię: KuLtUrAlNiEbp

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Jak zostać geniuszem? Eksperymenty dla małych bystrzaków

Kup książkę Jak zostać geniuszem? Eksperymenty dla małych bystrzaków

Złote góry
Klaudiusz Szymańczak