Okładka książki - Jeden krok przed śmiercią

Jeden krok przed śmiercią

Jest to thriller psychologiczny z gatunku romantic suspence, a nazwisko autorki pojawia się w pierwszej dwudziestce rankingu Amazona właśnie z tej kategorii.
Autorka bestsellerów "New York Times" oraz "USA Today".
Dzięki @muza, które jest wydawcą jej najnowszej książki mamy i my możliwość poznania jak pisze tak zachwalana amerykańska autorka.
Agentka FBI Macy Crown po wypadku z którego wyszła cudem stara się o posadę w elitarnym zespole profilerów.
Dostaje próbne zadanie, gdzie ma zająć śledztwem w sprawie odnalezionych zwłok Tobi Turner. Zaginionej piętnaście lat temu uczennicy liceum.
Jej partnerem zostaje miejscowy szeryf Mike Nevada, który kiedyś był jej kochankiem. Macy przeglądając akta szybko wpada na trop powiązań między Tobi, a innymi ofiarami gwałtów z tamtego czasu. Przesłuchuje ofiary i analizuje na nowo tropy.
W tym czasie ktoś nadal krąży po okolicy, a bezpieczeństwo kobiet zostaje zakłócone.
Kim jest? Czego chce? Kim jest poszukiwany przestępca ?
Jest to świetny thriller psychologiczny z wątkiem kryminalnym. Pojawia się postać stalkera, którego podłoże psychologiczne autorka świetnie wykreowała i przedstawiła.
Od początku autorka tak poprowadziła fabułę, że wciągnęła mnie i ciekawość rozwiązania zagadki była ogromna.
Autorka bardzo skrupulatnie wprowadziła nas w "głowę" naszego przestępcy. Pokazując jak mu ciągle mało, jak chce więcej, mocniej zniszczyć, stłamsić ofiarę, a sam czerpie z tego ogromną przyjemność. Nie ma w nim współczucia, zahamowań. Liczy się tylko on i to co daje mu przyjemność i upust emocji.
Ciekawie autorka wplotła ten portret w fabułę, dodało to smaczku i zgłębiło wiedzę o motywach działania.
Nie był to kolejny thriller psychologiczny jakich wiele.
Styl autorki bardzo przypadł mi do gustu i jeśli tylko coś nowego wyjdzie jej autorstwa napewno po to sięgnę.
A Wam polecam.

Informacje dodatkowe o Jeden krok przed śmiercią:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2021-10-27
Tytuł oryginału: Hide and Seek
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: Thrillery i suspens bóg

Zobacz opinie o książce Jeden krok przed śmiercią

Kup książkę Jeden krok przed śmiercią

Widzę cię
Mary Burton0
Okładka ksiązki - Widzę cię

Agentka specjalna FBI Zoe Spencer wykorzystuje szczątki szkieletów do odtworzenia twarzy ofiar morderstw za pomocą rzeźby. Jest to proces zarówno naukowy...