Nie bój się zmian na lepsze!
Jak Wam się wydaje czy nasze pragnienia są w pełni realizowane? Czy jednak gdzieś po drodze szukacie wymówek by czegoś nie zrobić, a coś innego odłożyć na później? Ile rzeczy przekładamy w ten sposób zamiast skupić się na działaniu TU i TERAZ!
Właśnie dziś jest ten idealny dzień na zmianę w naszym zachowaniu. Nie jutro, nie za tydzień czy miesiąc - właśnie TERAZ!
Od czego zacząć zapytacie. Wystarczy od samego przekonania, ze jesteśmy do czegoś zdolni i możemy to osiągnąć.
Książka Just F*cking do it to idealny poradnik i przewodnik jak zabrać się do pracy! Podzielona na 13 rozdziałów w przyjazny sposób opisuje ze zmianę musimy zacząć choćby od pozytywnego myślenia o sobie, a skończyć z dołującym nas krytycyzmem. To jednak tylko jedna z podpowiedzi.
"Aby iść naprzód musisz sie dowiedzieć jakie myśli Cię powstrzymują".
W każdym z rozdziałów znajdziemy też przykładową historię odzwierciadlającą to o czym w nim mowa. Znajdziesz również zadania do wykonania.
Ważnym wg mnie rozdziałem jest ten o wdzięczności - nie zapominajmy o niej! Ja również od jakiegoś czasu zatrzymuję się na chwilę TU i TERAZ by po prostu ZAUWAŻYĆ to co mam, co i kto mnie otacza.... Okazywanie wdzięczności nic nie kosztuje a tak bardzo jest nam wszystkim potrzebne. Tak, tak, Tobie również!
Powiedz swoim bliskim, że jesteś wdzięczny że ich masz! To nic Cię nie kosztuje, a sprawi wiele dobra!
Książkę autorstwa Noor Hibbert czytasz jednym tchem, zapominając o otaczającym Cię świecie, więc czyż nie jest to najlepsza jej recenzja?
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-03-30