Swoją przygodę z serią o Gerardzie Edlingu rozpoczęłam oglądając serial „Behawiorysta”. Bardzo żałuję, że nie rozpoczęłam od książki, ale zawsze mogę to nadrobić 😊 jak również żałuję, że przed lekturą „Kabalisty” nie przeczytałam dwóch poprzednich części.
„Kabalista” to świetna książka i po raz kolejny Remigiusz Mróz udowadnia jak wspaniałym jest pisarzem. Uwielbiam jego książki i żadna jeszcze mnie nie zawiodła.
Tym razem behawiorysta będzie musiał zmierzyć się ze swoim największym koszmarem jakim jest troska i walka o życie syna.
Małgorzata Rosa wraca do rodzinnego miasta, aby przeprowadzić wywiad z Laurą, dziewczyną która została brutalnie zgwałcona, a jej zeznania zostały odrzucone. Dlaczego? Jaką tajemnicę skrywa opolska prokuratura, która twierdzi, że zeznania były niewiarygodne. Małgorzata Rosa postanawia walczyć o godność dziewczyny i sprawiedliwość.
Tytułowy Kabalista to jasnowidz, który od lat odnajduje zaginione osoby.
Świetna lektura, którą przeczytałam praktycznie w jeden dzień. Bardzo wciąga i ciężko się od niej oderwać. Czytałam ją z wypiekami na twarzy. Polecam każdemu.
Mam ogromną nadzieję, że autor nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2023-02-08
monikaswiatek
W kręgach władzy trwa kryzys. Po skandalu z udziałem premiera, parlament nie zdołał uchwalić wotum nieufności, a polityk, który miał przejąć władzę, znalazł...
Pierwszy polski thriller psychologiczny na miarę największych światowych bestsellerów! Gdybym oświadczył jej się chwilę wcześniej, nigdy by do tego...