[Reklama] Wydawnictwo Spisek Pisarzy
Kamper daje wolność. Wolność i niezależność. Ale czy tylko o to chodzi wyruszając nim w podróż?
Przyznam się szczerze, że to była moja pierwsza styczność z relacją damsko-damską. Nie przypominam sobie, abym coś w tym temacie dotąd czytała. Męska była na bank.
Od samego początku z lektury wyziera jakaś melancholia. Coś, co na bank wybuchnie i pozmiata po sobie wszystko zostawiając pył. I cały czas w mojej głowie to wrażenie było podczas czytania lektury.
Mamy tutaj dwie młode kobiety, które się pokochały. Nie znajdziemy tu natomiast scen erotycznych. Będziemy się przyglądać ich relacji i samej podróży. Tym wszystkim przeszkodom, z jakimi przyjdzie im się zmierzyć. Mamy codzienność ale także retrospekcje z przeszłości i nutę tajemnicy, która budzi niepokój.
Powieść czyta się szybko. Relacja bohaterek była pokazana ciepło i tak zwyczajnie. Też to, jak taki związek jest widziany oczyma innych ludzi. Ta książka zawiera w sobie dużo różnorakich emocji. Na pewno mnie zaskoczyła fabułą i całą prawdą.
Jeśli chodzi o samą książkę natomiast - zbyt duża czcionka jak dla mnie. To od razu rzuca się w oczy. Plus natomiast za detale w środku. To wartościowa książka i myślę, że warto po nią sięgnąć, choć finalnie mnie nie porwała. Trochę zbyt mało rozbudowana fabuła i sama problematyka głównej bohaterki ale pomysł fajny.
Polecam
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2020-09-27
Tytuł oryginału: Kamper
agnieszka_rowka
Zaskakujący romans w cieniu secesyjnych kamienic! Marika jest zdeterminowana. Kupuje mieszkanie w bytomskiej kamienicy. Chce je odnowić jak najniższym...
Kandydat bądź kandydatka musi znać podstawy ziołolecznictwa. Edukujemy w zakresie naszych produktów, ale własna wiedza jest na wagę złota. A w pakiecie...