❤Recenzja❤
Premiera 13.07.2022 r.
„Kanibal” – Paulina Zalecka
Miłość pośród lasu. Wielki ból przez przeszłość. Dwie dusze po których nawet by się nie spodziewało romansu. Ona niepewna siebie, młoda kobieta z sercem na dłoni, on z wieloma bliznami i bólem w sercu. A jednak coś połączyło, coś co trudno wytłumaczyć.
Aria to młoda kobieta, która w życiu nie miała łatwo. Wychowana w domu dziecka nie zaznała prawdziwej rodziny i miłości. Dorastała tylko z przyjaciółką, a teraz pragnie dokonać czegoś wielkiego, czegoś co da miłość zranionej istocie. Ma prawdziwe serce na dłoni. Nikogo nigdy nie ocenia, zawsze stara się dotrzeć do niej i sprawić żeby poczuła się ważna. Można rzec, że to taki mały aniołek, który o wszystkich się martwi i stara pomóc. Jest bardzo zawzięta jeśli chodzi o te sprawy. Tak łatwo nie popuści.
Caden, mężczyzna, który wiele przeszedł w przeszłości. Wcześniej miał wszystko czego może pragnąć zwykły człowiek. Miłość i szczęście. Dopóki nie jedna źle podjęta decyzja, która wywróciła jego cały świat do góry nogami. Wbrew woli musiał się stać potworem, który niszczy wszystko co mu rzucą. To co on przeszedł, to było straszne. W żadnej sekundzie czytania nie mogłam zrozumieć jak drugi człowiek może zrobić takie okropne rzeczy, drugiemu człowiekowi. A on przez to został tak mocno skrzywdzony, że nie widzi w sobie żadnej wartości. Piękne jest to, że stara się wynagrodzić to co zrobił i to w taki cudowny sposób. To bardzo dobry człowiek, tylko zniszczony.
Ich relacja jest dosyć nie typowa. Ona miała go tylko wypytać o pewne sprawy, a stało się tak, że zaczęło ich łączyć coś więcej. Niestety stało się to bardzo szybko. On dosyć szybko się przed nią otworzył, a miałam nadzieję, że troszkę dłużej będzie to trwało. W końcu jego przeszłość jest bardzo skomplikowana i trudna. Po prostu ich relacja ewoluowała w zastraszająco szybkim tempie, co można było trochę przedłużyć, a wtedy było by jeszcze lepiej. Ale z drugiej strony czułam tę wielką chemię między nimi. To jak on zaczyna jej ufać, a ona ze swoim dobrym sercem dąży do udowodnienia mu, że jest wart o wiele więcej niż myśli. Ogólnie ich relację można nazwać słodko-gorzką. Gorzką ze względu na przeciwności które stoją im na drodze zarówno te z przeszłości jak i z przyszłości. A słodką, bo to co zaczynają do siebie czuć to piękne i wartościowe uczucie. Napędzone troską i prawdziwym zmartwieniem.
Autorka stworzyła bardzo mocną emocjonalnie książkę w której ból przeplata się z cierpieniem. Ukazała wiele brutalnych scen od których łzy stają w oczach, a serce ściska się jakby chciało zostać zgniecione. To było takie przykre, że emocje jakie mną targały musiałam ukrywać, bo akurat czytałam ją w autobusie. Ale były także łzy radości, przy każdym miłym słowu i dowartościowaniu drugiej osoby. Sceny są mocne i naprawdę trzeba umieć sobie z nimi poradzić. Mi jako osobie wrażliwej było ciężko to przyswoić, ale warto było przejść przez ich historię. Intymności także nie zabraknie, jak na tak krótką historię to jest ich bardzo dużo, więc pikanterii nie zabraknie.
Akcja toczy się w bardzo szybkim tempie co jest za razem plusem i minusem tej książki. Plusem jest to, że płynie się przez tą książkę. Nawet nie wiadomo kiedy a czytałam kolejny rozdział. Minusem to, że gdyby miała więcej stron to można by było bardziej wczytać się w jego i jej historię. Jeszcze bardziej poznać ich charaktery, przeszłość i plany na przyszłość.
Słowem podsumowania historia jest pełna sprzecznych ale bardzo mocnych emocji. Osoby o słabych nerwach mogą mieć ciężko, ale warto jest ją poznać i skonfrontować się z historią w której nie znajdziecie utartych i cały czas tych samych schematów. Autorka zapewniła miłe orzeźwienie. Kochani gorąco polecam i mam nadzieję, że „Kanibal” zagości w Waszych sercach.
9/10 ❤
Wydawnictwo: Kobiece
Data wydania: 2022-07-13
glinka_54_czyta
W tej bajce księżniczka może liczyć tylko na siebie Chloe znalazła swojego księcia - zakochanego w niej chłopaka z dobrego domu, gotowego ożenić się z...
Uważaj, do kogo wyciągasz rękę z pomocą. Pewnego dnia, może zechcieć ciebie całej… Tom miał przed sobą świetlaną przyszłość. Wypadek samochodowy...