Okładka książki - Kelnerka na Manhattanie

Kelnerka na Manhattanie

Doskonała, nie tylko do podróży! Przed tobą trzy godziny w pociągu, w bagażu nie masz książki, a nie lubisz patrzeć w okna przez cały czas podróży. Jakiś czas można, ale trzy godziny? Nie, to nie dla ciebie. Musisz mieć lekturę, książkę, która wciągnie cię bez reszty i pozwoli się ocknąć dopiero wtedy, gdy pociąg zatrzyma się na stacji końcowej. Nie pozostaje nic innego, jak udać się do jednej z kilku dworcowych księgarni i pośpiesznie coś znaleźć. Bierzesz do ręki jedną książkę, drugą, później trzecią. W każdej z nich coś ci się nie podoba. Wreszcie twój wzrok odkrywa okładkę, równocześnie tytuł i już wiesz, że być może właśnie trafiłeś na swoją doskonałą lekturę do podróży. Po kilku zdaniach na różnych stronach wiesz już, że to jest Ta książka. Ta, a nie żadna inna. I nie ma to znaczenia, czy jest to wydanie kieszonkowe, czy podstawowe, tytuł jest ten sam - Kelnerka na Manhattanie. Powieść, dzięki której podróż minie błyskawicznie. Piszę o tym nie bez powodu, gdyż właśnie na dworcu odkryłem tę zaskakującą pod każdym względem powieść. Co ważne i ciekawe, a co się rzadko zdarza, książka ma dwie autorki, do tego siostry i do tego bliźniaczki, które doświadczenia zbierały w wielu doskonałych i tych gorszej jakości restauracjach na Manhattanie i w San Francisco. (...) Pełne spojrzenie w poniższym linku: http://koominek.blogspot.com/2016/01/heather-macdowell-rose-macdowell.html

Informacje dodatkowe o Kelnerka na Manhattanie:

Wydawnictwo: Świat Książki