Gabriela stanęła przed szalenie trudnym wyborem. Już wkrótce ma rozpocząć się jej wymarzony staż w Paryżu, a jej chłopak właśnie teraz uległ poważnemu wypadkowi, w skutek którego stracił wzrok. Dziewczyna musi podjąć decyzję, co w tej chwili jest dla niej ważniejsze: wspieranie Kuby, czy wykorzystanie szansy, która z całą pewnością już nigdy się nie powtórzy. Z pomocą przychodzi jednak Alicja – jej siostra bliźniaczka, która podsuwa pomysł, by na czas trwania stażu zamieniły się rolami. Ala przez trzy tygodnie miała udawać przed Kubą, że jest jego dziewczyną. Oczywiście oszustwo szybko wymyka się spod kontroli, a zamian ról przynosi skutki, których Alicja z całą pewnością się nie spodziewała.
„Kiedy mnie zobaczyłeś” J.D. Russo jest bardzo przyjemną w odbiorze powieścią YA. Historia Alicji i Kuby sprawiła, że całkiem miło spędziłam czas. Książkę czyta się szybko i pomimo faktu, że emocje głównej bohaterki są dokładnie przedstawione, ich opisy nie są męczące. Czy książka jest przewidywalna? Może odrobinę. Muszę jednak przyznać, że zakończenie było zaskakujące. Pomysł na całość jest ciekawy i z chęcią sięgnę w przyszłości po kolejny tom.
Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2020-06-12