Okładka książki - Kobieta, którą byłam

Kobieta, którą byłam

"Nowy dom może być szczęśliwym zakończeniem. Ale I nowym początkiem. Albo kryjówką.."

"Kobieta, którą byłam" to najnowsza powieść brytyjskiej pisarki Kerry Fisher. Autorka utkała niezwykle fascynującą opowieść o trzech kobietach, z których każda zmaga się z własnymi, dość trudnymi, problemami życiowymi. Każda z nich miała powód by rozpocząć życie w nowym miejscu. Wybrały osiedle przy Parkview Road.
Kate wraz z nastoletnią córką zmieniła nazwisko i przeprowadziła się na drugi koniec kraju. Ma nadzieję, że w nowym miejscu przeszłość jej nie dopadnie i w końcu odzyska spokój.
Gisela to szczęśliwa żona i matka, która prowadzi bardzo luksusowe życie chwaląc się nim w mediach społecznościowych. Ale czy wszystkie jest takie, jak widać na Facebooku?
Sally to zapracowana bizneswoman i po uszy zakochana mężatka, której marzeniem jest zostać w końcu matką. Jednak jej mąż nie chce słyszeć o powiększeniu rodziny.
Trzy różne kobiety, które skrywają wiele tajemnic. Co się stanie, gdy prawda wyjdzie na jaw ?

"Kobieta, którą byłam" to historia przedstawiona z perspektywy trzech kobiet. Przyznaję, że początkowe rozdziały troszkę mi się dłużyły, ale im dalej tym bardziej byłam ciekawa jakie tajemnice skrywane są za drzwiami domów przy Parkview Road. Autorka ma bardzo przyjemny i lekki styl, książkę czyta się naprawdę dobrze. Jestem naprawdę zaskoczona talentem pisarskim autorki, dostałam wspaniałą dojrzałą opowieść o przyjaźni i miłości, której wykreowani bohaterowie są bardzo realni a ich portrety psychologiczne nakreślone idealnie.
Podsumowując, "Kobieta, którą byłam" to cudowna powieść psychologiczna z niespieszną akcją, w której krok po kroku poznajemy tajemnice trzech kobiet. Idealna zarówno dla fanów thrillerów, jak i powieści obyczajowych. Bardzo polecam. Czytajcie.

Informacje dodatkowe o Kobieta, którą byłam:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie
Data wydania: 2022-02-23
Tytuł oryginału: The Woman I Was Before
Dodał/a opinię: Ilona Wolińska

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna bóg

Zobacz opinie o książce Kobieta, którą byłam

Kup książkę Kobieta, którą byłam

Tylko pragnienie uniknięcia karczemnej awantury tuż przed pojawieniem się gości powstrzymało mnie od stanowczej reakcji na rodzinną legendę głosząca, jakoby Jack zapieprzał, podczas gdy ja chodziłam sobie na pedikiur i lanczyki.

I tak po prostu z żony przeżywającej problemy małżeńskie stałam się kobietą, która nie była pewna, czy może liczyć na to, że ma męża.

Więcej cytatów z tej książki

Posłuszna żona
Kerry Fisher0
Okładka ksiązki - Posłuszna żona

Wielka miłość, wspaniała rodzina i kłamstwa za zamkniętymi drzwiami idealnych domów. Świetnie napisana i mocno angażująca emocjonalnie powieść o przyjaźni...

Sekretne dziecko
Kerry Fisher0
Okładka ksiązki - Sekretne dziecko

Możesz uciekać od swojej przeszłości, ale ona i tak cię dopadnie... Susie musiała zrobić coś, czego odtąd zawsze będzie żałować. A potem zakopała...