Okładka książki - Koniec opowieści

Koniec opowieści

A.J. Finn totalnie mnie zaskoczył fabułą książki pt. "Koniec opowieści" i dla takich książek warto zarwać nockę.
Poznajemy Nicky Hunter, która korespondowała z umierającym pisarzem Sebastianem Trappem. Mężczyzna fascynuje ją więc kiedy zaprasza ją do swojej posiadłości w San Francisco ona jedzie tam, by poznać jego historię. Sebastian Trapp to tajemniczy mężczyzna, a jego dom skrywa wiele sekretów. Przed dwudziestoma laty jego pierwsza żona i syn zaginęli, a sprawa do dziś nie została rozwiązana.

Czy Sebastian Trapp jest mordercą?
Cz Nicky rozwiąże kryminalną zagadkę i uzyska odpowiedzi na trapiące ją pytania?

"Koniec opowieści" to niezła gratka dla fanów rozwiązywania zagadek z przeszłości. Specyficzni bohaterowie, tajemnice, emocje, napięcie, zbrodnia. Akcja powieści jest dosyć powolna. Trzeba wgryźć się w fabułę, bo jest dużo opisów i nawiązań do dzieł takich pisarzy jak Agatha Christie. Czytając tę książkę czułam się jak detektyw biorący udział w śledztwie.
Jeśli macie ochotę na thriller z zawiłą fabułą, tajemnicą oraz rodzinnym dramatem to polecam ten tytuł.
Zakończenie wbija w fotel. Uwielbiam czytać takie thrillery. Jestem usatysfakcjonowana.

Czytajcie! Polecam!

Tłumaczenie: Jacek Żuławnik
Dodał/a opinię: brunetkabooksrec

Tagi: kryminał sensacja

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Koniec opowieści

Kup książkę Koniec opowieści

Kobieta w oknie. Audiobook
A.J. Finn0
Okładka ksiązki - Kobieta w oknie. Audiobook

Czy zawsze można wierzyć własnym oczom? Anna Fox straciła wszystko: szczęśliwą rodzinę, pracę oraz zdrowie. Od miesięcy nie postawiła stopy za progiem...

Kobieta w oknie
A.J. Finn0