Okładka książki - Konsorcjum Tom 1

Konsorcjum Tom 1

„Przystaje zaledwie kilka centymetrów ode mnie, przez co czuję intensywny zapach jego boskich perfum. Biorę głęboki oddech, starając się uspokoić, ale widzę wpatrujące się we mnie ciemnobrązowe spojrzenie i wiem, że to nic nie da.”

Nadia po studiach przenosi się do Berlina, nieoczekiwanie otrzymuje atrakcyjną ofertę zarządzania ekskluzywnym klubem nocnym. Z początku jest sceptycznie nastawiona, jednak za namową przyjaciółki Aśki zgadza się przyjąć ofertę. Wszystko ładnie pięknie, tylko jest jeden problem, a mianowicie szef Dominic. Przystojny, tajemniczy i porywczy mężczyzna namiesza w życiu Nadii. Dodatkowo okazuje się, że para spotkała się już wcześniej. Niestety nie było to miłe spotkanie. 🤭😬

Czy kobieta wpadnie w sidła naczelnego kobieciarza? Ponoć zakazany owoc smakuje najlepiej. Czy w tym przypadku też tak będzie?

„Gdy zerkam w jego oczy, nie opuszcza mnie dziwny lęk, napięcie. Coś mi podpowiada, że nie wyniknie z tego nic dobrego, że będę cierpieć, ale nie potrafię oprzeć się temu uczuciu.”

Słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat tej serii. Postanowiłam sprawdzić, jak będzie w moim przypadku. I szczerze mówiąc, mam mieszane odczucia.

Z jednej strony podobała mi się relacja między głównymi bohaterami. Iskrzyło między nimi, dochodziło do wielu gorących momentów. Budowanie ich relacji zajęło prawie całą fabułę. Z drugiej strony brakowało mi wiadomości związanych z tytułowym konsorcjum. W sumie niewiele o nim się dowiadujemy. Mam nadzieję, że w kolejnych tomach zostanie to nadrobione. 😊

Książka jest grubaskiem, liczy prawie 600 stron, jednak w niczym mi to nie przeszkadzało. Dużo dialogów sprawia, iż przez książkę wręcz się płynie. Styl autorki jest lekki i przyjemny, pozwala na szybką lekturę. Wciągnęłam się w przygody Nadii i jej zwariowanej przyjaciółki Aśki. Dziewczyny miały niekiedy szalone pomysły. 😅

Dominic był z kolei bardzo skrytą postacią. Strona po stronie odkrywamy jego tajemniczą naturę. Nie wiem jeszcze, czy go lubię. 😜 Później Wam powiem. 😁

Podsumowując moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki, zaliczam do udanych. I zabieram się za kolejny tom. Ciekawa jestem, co jeszcze czeka naszych bohaterów.

Informacje dodatkowe o Konsorcjum Tom 1:

Kup książkę Konsorcjum Tom 1

Cena wolności. Spin off Konsorcjum Część Pierwsza
A. S. Sivar0
Okładka ksiązki -  Cena wolności. Spin off Konsorcjum Część Pierwsza

Mówią, że wolność jest warta każdej ceny... A co, jeśli ceną będzie własne serce? Bezwzględny, porywczy, arogancki... Zander ma wszystko, czego jego...

Piekielny układ
A. S. Sivar0
Okładka ksiązki - Piekielny układ

Pikantna historia miłości z piekła rodem. By ochronić swoją młodszą siostrę, Nicole jest gotowa na wiele. Gdy ojciec dziewcząt oferuje wierzycielowi jedną...