Okładka książki - Korona ze złoconych kości

Korona ze złoconych kości

Tom 3 cyklu Krew i popiół

,,Korona ze złoconych kości” autorstwa Jennifer L. Armentrout to trzeci tom serii ,,Krew i popiół”.

Trzeci tom, a ja nie przestaję być tą historią zachwycona.

Oczywiście od razu uprzedzając, pytania ja wiem, że nie jest to idealna książka. Wiem, że niektórzy widzą w niej toksyczną relację. Wiem także, że niektóre sceny mogą się odrobinę dłużyć, a niektóre opisy nużyć. Jednak mimo to ja widzę w tej pozycji znacznie więcej. A to, co widzę, bardzo mi się podoba.

🗡Chociaż by przebieg fabuły, czyli zgrabne prowadzenie wątków tak, by wszystko się do siebie kleiło.

I tutaj za przykład mamy sam początek książki, gdzie historia jest bezpośrednią kontynuacją poprzedniej części. Wlatujemy więc wprost w wir przerwanej akcji, przez co łatwiej się we wszystkim odnaleźć.

🗡Liczne zwroty akcji, a także ciągła zmiana tempa akcji.

Zdrady, spiski, bolesne tajemnice. Nie zabraknie niczego, co może namieszać w życiu bohaterów, a tym samym zszokować nas czytelników.

🗡Widoczny rozwój bohaterów.

Porównując Poppy i Casteela z pierwszego tomu do Poppy i Casteela teraz to można śmiało stwierdzić, że bohaterowie pokonali długą drogę i mało tego jeszcze nie skończyli się rozwijać.

🗡Wybuchowe i rozwalające na łopatki zakończenie.

Na serio kocham i jednocześnie nienawidzę, tego jak autorka kończy swoje książki. To jest tortura. Słodka, ale jednak tortura.

Kochani no co mogę wam jeszcze powiedzieć? Ta książka jest po prostu strzałem w dziesiątkę. Jest wciągająca, nieoczywista, intrygująca i dająca do myślenia.

Ja wprost uwielbiam pozycję, które dostarczają masę emocji, a w tym wypadku nie brak ani wrażeń, ani emocji.

Szczerze i z całego serca polecam. Zwłaszcza jeśli lubicie fantastykę z silnymi bohaterami.

Informacje dodatkowe o Korona ze złoconych kości:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-10-26
Tytuł oryginału: The Crown of Gilded Bones
Tłumaczenie: Jerzy Malinowski
Dodał/a opinię: za_czytamm

Tagi: fantasy

Zobacz opinie o książce Korona ze złoconych kości

Kup książkę Korona ze złoconych kości

Shadows
Jennifer L. Armentrout0
Okładka ksiązki - Shadows

The last thing Dawson Black expected was Bethany Williams. As a Luxen, an alien life form on Earth, human girls are…well, fun. But since the Luxen...

Arktyczny dotyk
Jennifer L. Armentrout0
Okładka ksiązki - Arktyczny dotyk

Drugi tom bestsellerowej serii Dark Elements Każdy dotyk ma swoją cenę. Layla Shaw próbuje pozbierać kawałki swojego roztrzaskanego życia. Nie...

Opad
Opad