Korowód królów to druga księga olbrzymiej sagi Krąg czarnoksiężnika amerykańskiej autorki Morgan Rice. Dotychczas owa saga składa się z siedemnastu ksiąg, ale z tego co udało mi się znaleźć w czeluściach Internetu, nie jest jeszcze skończona. Jest to zgrabnie napisana powieść fantasy, pełna magii, przeznaczona dla młodszego odbiorcy, jednak uważam, że każdy bez względu na wiek znajdzie w niej coś dla siebie.
Druga księga jest króciutka, a czyta się po prostu sama. Na pewno przy jej lekturze nie grozi Wam nuda, bo przez cały czas coś się dzieje. Może zaistnieć jednak jeden problem: jak rozstać się z książką podczas jedzenia czy korzystania z toalety? Każdy sam musi rozwiązać te trudności.
Książka jest uniwersalna i traktuje o przyjaźni na śmierć i życie, miłości, o dojrzewaniu, ambicji i zdradzie. To ekscytująca podróż, gdzie niebezpieczeństwo wysuwa się na prowadzenie. W tej części wychodzą na światło dzienne knowania, polityczne intrygi i manipulacje. Całej gamy barw natomiast dodają bohaterscy rycerze oraz liczne potwory zamieszkujące morskie odmęty. Polecam tę fantastyczną opowieść w głąb Kręgu i Dziczy.
Więcej - http://monweg.blog.onet.pl/2015/06/22/korowod-krolow-kregu-czarnoksieznika-ksiega-druga/
Informacje dodatkowe o Korowód Królów:
Wydawnictwo: Feeria