Okładka książki - Kraina złotych kłamstw

Kraina złotych kłamstw

"Kraina Złotych kłamstw" to debiut, a że te uwielbiam ten nie mógł przejść niezauważony.
W listopadzie 2004 roku dochodzi do zaginięcia dwudziestodwuletniej Julie Pearson, partnerki wschodzącej gwiazdy kina. Wszystko wskazuje, że to właśnie on jest o to zamieszany, niestety brak wystarczajacych dowodów powoduje, że sprawa przez piętnaście lat pozostaje bez wyjaśnienia.
W 2018 roku znika kolejna partnerka Jacka.
Tym razem aby udowodnić swoją niewinność zatrudnia prywatnego detektywa Piotra. Jest on byłym policjantem, który pracuje jako szef ochrony w firmie ubezpieczeniowej.
Piotr razem z przypadkowo poznaną dziewczyną prowadzi śledztwo.
Czy dotrą do prawdy?
Piękna okładka i ciekawy tytuł kusi, aby poznać historię z jej wnętrza. Do tego kryminał i 600stron. Czy to mogło się udać?
Pomysł na fabułę bardzo trafiony i ciekawy.
Początkowo trudno było mi się wgryźć w historię, ale z każdą kolejną stroną było coraz lepiej. Duża ilość postaci była wprowadzana stopniowo, więc nie było problemu z ich przyswojeniem.
Dopracowany styl autorki sprawiał, że bardzo przyjemnie odkrywało się historię.
Historia Piotra niby poboczna, a jednak bardzo ciekawa, jego tajemnica
bardzo mnie zaintrygowała.
Jeśli chodzi o to co dla mnie było minusem to długie opisy, które niekiedy były nużące.
Ogólnie jest to dobry kryminał z mocno rozbudowanym tłem obyczajowym. Nie znajdziecie tu rozlewu krwi, to misternie stworzona zagadka, którą odkrywamy stopniowo.
Książkę czytało mi się bardzo długo, nie przepadam za takimi grubasami, ale w ocenie końcowej był to mile spędzony czas. Polecam Wam samemu przekonać się czy to historia dla Was.
Autorce gratuluję debiutu.
Macie w planach czy może jesteście już po lekturze?

Informacje dodatkowe o Kraina złotych kłamstw:

Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2022-01-26
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Kraina złotych kłamstw

Kup książkę Kraina złotych kłamstw

Głośniej
Anna Górna 0
Okładka ksiązki - Głośniej

Kultowy rockowy zespół po kilkuletniej przerwie wyrusza w europejskie tournée. Dirty Birds znów są w szczytowej formie, gdy po koncercie we Florencji ich...

Dolina straconych złudzeń
Anna Górna 0
Okładka ksiązki - Dolina straconych złudzeń

Górskie miasteczko u podnóża Eigeru, gdzie wszyscy się znają, ale mało kto dobrze sobie życzy, jednoczy nagle jedno – strach przed grasującym...