Okładka książki - Król Midas

Król Midas

„Władza, szacunek, kasa – to było moje motto życiowe”.

Leonardo Binenti to bezwzględny morderca. Kiedyś słyszał tylko, że jest nikim. Postanowił udowodnić sobie i innym, że tak nie jest. Wszystko co ma zawdzięcza tylko i wyłącznie sobie. Po trupach do celu, nie liczyło się ile ich będzie. Liczyła się tylko realizacja jego celu. Poznajcie Króla Midasa.

Jego drogi krzyżują się z drobną, niebieskooką Emily. Ona też nie miała łatwego życia, a na domiar złego jej facet okazał się być pasożytem uzależnionym od hazardu i nie stroniącym od przemocy fizycznej i psychicznej. Dziewczyna raz próbowała od niego uciec, niestety gorzko tego pożałowała. Gdy okazuje się, że jest w ciąży jej narzeczony każe jej się pozbyć dziecka. Czy teraz znajdzie w sobie wystarczająco dużo siły, aby zawalczyć o nie tylko o siebie, ale i o maleństwo, które nosi pod sercem?

Po drugim spotkaniu z Leonardem Emily czuje się jakby wpadła z deszczu pod rynnę. Mężczyzna nie jest wobec niej brutalny, ale to czego od niej oczekuje nie mieści się jej w głowie. Czy Emily stanie na wysokości zadania? Czy pojawienie się tej niepozornej szatynki sprawi, że jego czarne serce zabije szybciej?

O tym musicie się już przekonać sami. Książkę czyta się bardzo szybko i przyjemnie. Jeśli chodzi o historię tych dwojga jest ona co prawda przewidywalna, ale mimo wszystko są tutaj elementy zaskoczenia. Zwłaszcza pod koniec akcja mocno przyspiesza.

Jeśli chodzi o bohaterów to mamy tu typ macho, który jak coś chce to nie ma przebacz, bierze to bez pytania. Nie jest to dla mnie pożądana cecha u bohatera, a ciągłe przypominanie, iż Emily jest jego było irytujące. Główna bohaterka z kolei z jednej strony to zagubiona i wystraszona kobieta, a z drugiej ma niewyparzony język i nie potrafi w porę zamknąć buzi. A te cięte riposty akurat bardzo mi się podobają J Wolę bohaterki bardziej pyskate, niż potulnie spełniające rozkazy swojego mężczyzny.

Myślę, że jest to spokojnie lektura na jeden wieczór

Informacje dodatkowe o Król Midas:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2021-05-05
Dodał/a opinię: zaczytanababka

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Król Midas

Kup książkę Król Midas

Wtedy był moim Aniołem Stróżem, jednak teraz mógł okazać się katem, który kawałek po kawałku będzie zabierał moją duszę.

Więcej cytatów z tej książki

Pączuś
Magdalena Szweda 0
Okładka ksiązki - Pączuś

"Jeśli musisz zrobić coś dziś, zrób to za tydzień albo wcale." Kamila Paskudzka to trzydziestolatka z burzą rudych loków i krągłościami, których pozazdrościłaby...

Żona diabła
Magdalena Szweda 0
Okładka ksiązki - Żona diabła

Autorka Króla Midasa i Doręczyciela powraca z nową, ekscytującą powieścią! Dante Fiorucci jako przyszły spadkobierca mafijnego królestwa na polecenie...