Okładka książki - Do zakochania dwa ugryzienia

Do zakochania dwa ugryzienia

Ona, on… i Tayson? Takiego miłosnego trójkąta nikt się nie spodziewa!

Vivien chciała tylko wyrwać parę chwastów w ogrodzie i miło spędzić sobotni poranek. Nie prosiła ani o atak chihuahua z charakterem lwa, ani o omdlenie z powodu jednej kropli krwi. Nie chciała też, by piekielnie przystojny weterynarz znalazł ją nieprzytomną, twarzą w trawie. A już na pewno nie planowała ocknąć się na jego kanapie – z gumową kością wbijającą się w plecy i psem warującym przy nodze, jakby pilnował trofeum.

Nick miał plan: przeprowadzka, spokój, nowy start i żadnych komplikacji. Niestety nie przewidział, że Tayson, jego uroczy czworonożny przyjaciel, obierze nową sąsiadkę za cel codziennych ataków z zaskoczenia. Nie sądził też, że za każdym razem jego przeprosiny będą skutkować nową katastrofą. Zawstydzony zachowaniem pupila próbuje naprawić sąsiedzkie relacje… i trochę mimochodem zdobyć serce Vivien. Ale to nie takie proste – zwłaszcza gdy na horyzoncie pojawiają się jego siostrzenice. Dziewięcioletnie bliźniaczki z temperamentami huraganu i kreatywnością armii szkodników wprowadzają w jego życie jeszcze więcej chaosu.

Los zafundował Vivien i Nickowi najdziwniejszy możliwy początek – z zębami, szczekaniem i kompletnym brakiem romantyzmu. Bo kto powiedział, że prawdziwe uczucie zaczyna się od kolacji przy świecach? Czasem wystarczą dwa ugryzienia w tyłek.

Zwariowana historia o miłości, która wkracza tylnymi drzwiami, szczeka pod oknem, zostawia ślady łap na sercu… i kłaczki na kanapie.

Informacje dodatkowe o Do zakochania dwa ugryzienia:

Data wydania: 2025-08-20

Kup książkę Do zakochania dwa ugryzienia

Do zakochania dwa ugryzienia - opinie o książce

Avatar użytkownika - brunetkabooksrec
brunetkabooksrec
Przeczytane:2025-11-23, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,

🥀 DO ZAKOCHANIA DWA UGRYZIENIA – Magdalena Szweda 🍷🦇

Czy można zakochać się… po dwóch ukąszeniach? 😏 Ta powieść to pyszna mieszanka humoru, namiętności i lekkiej, paranormalnej nutki, która sprawia, że od książki nie da się oderwać!

Magdalena Szweda serwuje nam historię pełną chemii między bohaterami – takiej, że aż iskrzy przy przewracaniu stron ⚡🔥 A jednocześnie jest tu sporo emocji, tajemnic i scen, przy których trudno powstrzymać uśmiech.
Czytając, czułam się jakbym zanurzyła się w klimatyczny, lekko mroczny, ale wciąż romantyczny świat, gdzie każdy dialog ma znaczenie, a każdy gest potrafi zawrócić w głowie.

Uwielbiam tę lekkość, humor i nieoczywiste połączenie romansu z paranormalem. Jeśli szukacie czegoś zabawnego, z pazurem i dużą dawką chemii – bierzcie w ciemno! 💋✨

Moja ocena: 8.5/10 ❤️

Idealna na jesienne wieczory i poprawę humoru!

BRUNETTE BOOKS

Avatar użytkownika - FascynacjaKsiazk
FascynacjaKsiazk
Przeczytane:2025-11-21, Ocena: 6, Przeczytałam,

🐶 „Do zakochania dwa ugryzienia” to rewelacyjna komedia romantyczna w której odnajdziemy mnóstwo zabawnych sąsiedzkich sytuacji z chihuahuą oraz bliźniaczkami potrafiącymi nieźle dać w kość.
🐶Historia zabiera nas do świata sąsiedzkiego,którzy poznali się w niezbyt korzystny sposób.Wszystko winny jest malutki Tayson,który gryzie i szczeka.Jego zachowanie jest zabawne,a czasem niebezpieczne.Lubi być w centrum uwagi,by jego właściciel pamiętał o nim.
🐶 Zabawne sytuacje mieszają się z pracą weterynarza Nicka i piękną Vivien oraz powrotem osób z przeszłości.Ten powrót nigdy nie wróży niczego dobrego,a zwłaszcza wtedy gdy chce się komuś zaszkodzić.Motyw nękania oraz chęcią zamknięcia rozdziałów przeszłości pokazuje,że nie łatwo to zrobić,gdy druga osoba tego nie potrafi. Rozpoczyna się ciąg zdarzeń na które nie jesteśmy w stanie zapanować. A pomiędzy wszystkim jest dojrzewające uczucie,które nieraz zostaje wystawione na próbę. To te próby rozśmieszają a czasem dają do myślenia,by najpierw rozmawiać a później oceniać!

🐶 „Do zakochania dwa ugryzienia” to przezabawna komedia romantyczna z psem u boku i siostrzenicami potrafiącymi mieć szalone pomysły.Historia gwarantuje moc zabawy i chwil powodującej wybuch śmiechu.
🐾Czytajcie-Znakomicie się bawiłam z bohaterami i wam ogromnie polecam📖

Avatar użytkownika - olilovesbooks2
olilovesbooks2
Przeczytane:2025-11-18, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam,

*współpraca reklamowa*

Lubicie komedie romantyczne? Ja nie jestem fanką komedii, po te książkowe sięgam od czasu do czasu, ale filmowych unikam jak zarazy. Do przeczytania książki skłoniły mnie pozytywne opinie, ale też sama autorka, której twórczość nie jest mi obca, a jej książki w większości przypadają mi do gustu. Ta też pomimo swojej komediowości mnie ujęła, a do tego to cudowne wydanie z barwionymi brzegami i graficznymi detalami w środku. Moja córka ze względu na jej różowość, myślała, że to książka dla niej.

Vivien chciała wolny dzień wykorzystać na oczyszczenie ogrodu z chwastów. Jej plany pokrzyżował jednak pewien osobnik, który dziabnął aż do krwi. Interweniować musiał jego właściciel, weterynarz a jednocześnie jej nowy sąsiad. Oboje postanowili utrzymać dobre relacje sąsiedzkie, jednak każde kolejne spotkanie przynosiło kolejne katastrofy i obowiązek przeprosin. Los zafundował Vivian i Nickowi niesamowity życiowy rollercoaster, pełen wyzwań, afer, dramatów, uczuć, wypadków, zwrotów akcji, doprowadzając ich do spektakularnego finału.

Kolejna książka przeczytana za jednym zamachem, kolejna przy której czas nie miał znaczenia, a ja bawiłam się wyśmienicie. Była to opowieść wartka i intensywna w wydarzenia, tutaj to szybkie tempo akcji wyjątkowo mi nie przeszkadzało, a komediowe akcenty, liczne dramy i spektakularne wtopy wynagradzały mi wszystkie niedociągnięcia. Fabuła mnie wciągnęła, choć relacja Vivian i Nicka troszkę była dla mnie za płaska, i ja nie czułem pomiędzy nimi chemii, ale też w tym szalonym wirze otaczających ich katastrof ciężko zbudować coś głębszego.

Powieść była lekką, zabawną, pełną zwrotów akcji opowieścią, przy której nie można się nie śmiać, przy której nie ma szans na nudę, a nawet najgorszy dzień stanie się lepszy, bo patrząc na to czego doświadczają główni bohaterowie, można dojść do wniosku, że to oni mają gorzej. Jeśli jesteście fanami zwierzaków domowych, to też znajdziecie tutaj wątki poświęcone pupilom, odgrywają one tutaj kluczową rolę ale też dzięki nim autorka nadaje tej historii oryginalności i takiego pazura.

To szalona i przezabawna opowieść, idealna na smutne i długie wieczory. To lekka historia, idealna odskocznia po cięższych czy wymagających myślenia powieściach. Napisana w lekkim, komediowym stylu, a jej czytanie to sama przyjemność. Mi się podobało, jeśli potrzebujecie czegoś lekkiego, albo po protu lubicie szalone, zabawne i nietypowe opowieści to jest to lektura dla was. Ja zachęcam do przeżycia tej szalonej. fascynującej i nieco psiej przygody.

Avatar użytkownika - veronicabooks
veronicabooks
Przeczytane:2025-11-25, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,

Do zakochania dwa ugryzienia. Magdalena Szweda.

To miał być spokojny dzień. Vivien tylko miała wyrwać chwasty i spędzić miło czas. Tymczasem otrzymała towarzystwo w postaci groźnego chihuahua o charakterze lwa. Została zaatakowana przez takiego słodkiego psiaka. Jakby tego było mało, przez spotkanie z nim aż mdleje. Kobietę znajduję pewien pan weterynarz i jednocześnie właściciel psiaka.

Vivien budzi się w nie w swoim mieszkaniu, a na dodatek pilnuję ją tą mała bestia.

Nick, czyli przystojny Pan weterynarz i sąsiad Vivien miał swój plan. Spokojne życie w nowym miejscu i bez żadnych problemów. Niestety nie przewidział tego jak jego pies pokocha nową sąsiadkę. Tak to z pewnością była miłość. Tylko nie taka oczywista. Tyson, czyli nasz słodziak wziął sobie dosłownie za cel nową sąsiadkę. Ataki z zaskoczenia to już codzienność.

Nick sam już nie wie jak przepraszać sąsiadkę, zwłaszcza że chce zdobyć jej serce. Jakby tego było mało to w domu Nicka pojawiają się jego dwie siostrzenice, które są małymi diabełkami.

Książka, która bawi od pierwszych stron. Po prostu uwielbiam tą historię. Dla fanów zwierzaków w sam raz. Wątek romantyczny dość zabawny. Ataki Tysona, przeprosiny Nicka, kolejne atrakcje i tak w koło. A w międzyczasie powrót byłego Vivien i zazdrość Nicka.

Historię szybko się czyta i nie mogłam się oderwać. Idealna na poprawę nastroju. A wydanie jest po prostu cudowne. Historia, która bawi do samego końca. Zyskała moje serce i długo o niej nie zapomnę.

Dziękuję, że mogłam ją poznać, a to wydanie jest boskie.

Doręczyciel
Magdalena Szweda 0
Okładka ksiązki - Doręczyciel

Nowa książka autorki Króla Midasa! Miał ją tylko dostarczyć. Była tylko zleceniem. Życie Lexi Johnson od sześciu lat przypominało prawdziwy koszmar....

Król Midas
Magdalena Szweda0
Okładka ksiązki - Król Midas

Leonardo Binenti miał wszystko, na czym mu zależało: władzę, szacunek i pieniądze. Pracował na to wiele lat dopingowany przez zemstę i rozgoryczenie. Kiedy...