*współpraca reklamowa*
Lubicie komedie romantyczne? Ja nie jestem fanką komedii, po te książkowe sięgam od czasu do czasu, ale filmowych unikam jak zarazy. Do przeczytania książki skłoniły mnie pozytywne opinie, ale też sama autorka, której twórczość nie jest mi obca, a jej książki w większości przypadają mi do gustu. Ta też pomimo swojej komediowości mnie ujęła, a do tego to cudowne wydanie z barwionymi brzegami i graficznymi detalami w środku. Moja córka ze względu na jej różowość, myślała, że to książka dla niej.
Vivien chciała wolny dzień wykorzystać na oczyszczenie ogrodu z chwastów. Jej plany pokrzyżował jednak pewien osobnik, który dziabnął aż do krwi. Interweniować musiał jego właściciel, weterynarz a jednocześnie jej nowy sąsiad. Oboje postanowili utrzymać dobre relacje sąsiedzkie, jednak każde kolejne spotkanie przynosiło kolejne katastrofy i obowiązek przeprosin. Los zafundował Vivian i Nickowi niesamowity życiowy rollercoaster, pełen wyzwań, afer, dramatów, uczuć, wypadków, zwrotów akcji, doprowadzając ich do spektakularnego finału.
Kolejna książka przeczytana za jednym zamachem, kolejna przy której czas nie miał znaczenia, a ja bawiłam się wyśmienicie. Była to opowieść wartka i intensywna w wydarzenia, tutaj to szybkie tempo akcji wyjątkowo mi nie przeszkadzało, a komediowe akcenty, liczne dramy i spektakularne wtopy wynagradzały mi wszystkie niedociągnięcia. Fabuła mnie wciągnęła, choć relacja Vivian i Nicka troszkę była dla mnie za płaska, i ja nie czułem pomiędzy nimi chemii, ale też w tym szalonym wirze otaczających ich katastrof ciężko zbudować coś głębszego.
Powieść była lekką, zabawną, pełną zwrotów akcji opowieścią, przy której nie można się nie śmiać, przy której nie ma szans na nudę, a nawet najgorszy dzień stanie się lepszy, bo patrząc na to czego doświadczają główni bohaterowie, można dojść do wniosku, że to oni mają gorzej. Jeśli jesteście fanami zwierzaków domowych, to też znajdziecie tutaj wątki poświęcone pupilom, odgrywają one tutaj kluczową rolę ale też dzięki nim autorka nadaje tej historii oryginalności i takiego pazura.
To szalona i przezabawna opowieść, idealna na smutne i długie wieczory. To lekka historia, idealna odskocznia po cięższych czy wymagających myślenia powieściach. Napisana w lekkim, komediowym stylu, a jej czytanie to sama przyjemność. Mi się podobało, jeśli potrzebujecie czegoś lekkiego, albo po protu lubicie szalone, zabawne i nietypowe opowieści to jest to lektura dla was. Ja zachęcam do przeżycia tej szalonej. fascynującej i nieco psiej przygody.
Data wydania: 2025-08-20
olilovesbooks2
Nowa książka autorki Króla Midasa! Miał ją tylko dostarczyć. Była tylko zleceniem. Życie Lexi Johnson od sześciu lat przypominało prawdziwy koszmar....
Leonardo Binenti miał wszystko, na czym mu zależało: władzę, szacunek i pieniądze. Pracował na to wiele lat dopingowany przez zemstę i rozgoryczenie. Kiedy...