Okładka książki - Krwawa pomarańcza

Krwawa pomarańcza

"Jeszcze tylko jedna noc.

Potem to skończę.

Obserwuję Cię.

Wiem, co robisz.

I jestem mordercą."

Alison ma wszystko: kochającego męża, córkę i kwitnącą karierę- właśnie będzie bronić mordercy. Dlaczego więc zaryzykuje wszystko dla kogoś, kto nie okazuje jej grama szacunku? Ktoś zna sekret Alison. Ktoś, kto chce, aby zapłaciła za swoje czyny i kto nie spocznie, dopóki nie zniszczy jej życia.

To krótki tekst z okładki książki, który naprowadza co w niej znajdziemy.

Świetnie napisany thriller psychologiczny, który jest nieco wyzywający, odważny i trzyma Nas- czytelników do samego końca w ogromnym napięciu. Ukazana historia Alison jest okrutna, intrygująca, szokująca, uzależniająca. Krwiobieg tej powieści stanowią obsesja, zemsta, pożądanie i morderstwo.

Gdy zaczęłam czytać od razu wiedzialam, że tak, to napewno będzie TA książka, do której będę wracać. Wciągnęła mnie, pochłonęła cały mój wolny czas. Przewracałam stronę za stroną, myśląc, że nie zdawałam sobie sprawy z tego, że potrafię czytać w tak zaskakującym tempie! Nie mogłam się doczekać tego co będzie dalej. Czy wszystko się ułoży? Czy może jednak wszystko weźmie w łeb? Ale to już pozostawiam Wam, drodzy Czytelnicy.

Książkę czyta się bardzo szybko, nie ma za dużo narracji, jest dużo dialogów (co bardzo lubię). Autorka wykonała kawał świetnej roboty, za co dziękuję Jej bardzo w moim imieniu, jak i w imieniu każdego, którego "Krwawa pomarancza" wciągnęła bez reszty.

Polecam z całego serca przeczytanie tej książki. Daje do myślenia i zostawia ślad po sobie  na baaaardzo długi czas.

Informacje dodatkowe o Krwawa pomarańcza:

Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Jan Kraśko
Dodał/a opinię: kflorek

Tagi: krwawa pomarańcza Harriet Tyce

Zobacz opinie o książce Krwawa pomarańcza

Kup książkę Krwawa pomarańcza

Wszystkie twoje kłamstwa
Harriet Tyce0
Okładka ksiązki - Wszystkie twoje kłamstwa

Szokująco mroczna i uzależniająca. Fascynujący nowy thriller psychologiczny Harriet Tyce, autorki światowego bestsellera ,,Krwawa pomarańcza". Czy zostawiła...