"Wszystko wirowało przed oczami, a w piersiach czuła nieznośny ciężar. Odbierał jej powietrze i dławił serce, które tylekroć razy przeszyte bólem, nadal tętniło wbrew jej woli."
Fabiana wiedzie proste życie, studia i praca w fotomodelingu wypełniają jej dni. Pewnego dnia otrzymuje szansę wylotu na sesję do Rosji, jednak wydaje jej się to podejrzane i dziewczyna rezygnuję. Od tego momentu w jej życiu zaczynają się dziać dziwne rzeczy. Dochodzą do tego kłopoty z chłopakiem Tymonem. Ktoś ją nadal obserwuję, aż w końcu wykonuje ruch. Fabi zostaje porwana przez Karima przywódcę organizacji przestępczej. Dlaczego kobieta została uprowadzona? I czy uda jej się uciec? 🤔
Czytacie opis i myślicie sobie: "Znam ten schemat, na pewno wszystko będzie tak samo, jak wszędzie indziej". Nic bardziej mylnego, tutaj czeka na Was nie lada zaskoczenie. W tej historii wszystko jest nieprzewidywalne. Autorka postarała się i stworzyła fabułę inną niż wszystkie dotychczas mi znane. Bardzo spodobał mi się ten zabieg. 😊
Karim jako przywódca musi rządzić silną i twardą ręką, nie może okazywać słabości. Pod wojskowymi butami i ciuchami kryje się jednak mężczyzna o dobrym sercu. Trzeba je tylko znaleźć i odpowiednio rozruszać. 😃 Fabiana momentami mnie trochę irytowała swoim zachowaniem. Z każdym kolejnym rozdziałem jednak zyskała moją sympatię. W ogólnym rozrachunku stwierdzam, iż nie jest taka zła. 😁
To moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki w postaci całej książki. Czytałam wcześniej jej opowiadanie i też mi się podobało. Książkę czytałam z zapartym tchem. Bardzo byłam ciekawa skrywanej tajemnicy, gdy wszystko wyszło na jaw, doznałam lekkiego szoku. 😳 Nie mogłam się oderwać, dlatego całą historię przeczytałam na raz. 😅 Ciekawostki z kultury kazachstańskiej bardzo mnie zainteresowały. Super, że dzięki autorce mogłam poznać niektóre zwyczaje i potrawy z innej kultury. 😊 Przygody naszych bohaterów dostarczyły mi przyjemnych chwil. I z niecierpliwością przewracałam kolejne strony. 😁 Z chęcią sprawdzę inne książki pisarki. 😊 A Wam polecam ogromnie 🥰
Data wydania: 2022-11-30
Anitka_170
Ona z odzysku, on po przejściach. Hanka i Kajetan - oboje poturbowani przez życie i partnerów, ona bardziej, ale to Kaj nie umie, a może nie chce, odmrozić...
Nigdy nie jest za późno, by szukać szczęścia. Trzydziestokilkuletnia Barbara mocno przeżywa niedawny rozwód. Nie poddaje się jednak...