Okładka książki - Księga niezwykłych zjawisk przyrody

Księga niezwykłych zjawisk przyrody

Zabawa i nauka w jednym, tak właśnie mogłabym określić tę pozycję, która z miejsca stała się jedną z naszych ulubionych książek.

Czy fascynowały Was kiedykolwiek katastrofy naturalne jak tornado, tsunami czy trzęsienie Ziemi? Mnie bardzo i jako dziecko uwielbiałam oglądać programy na ich temat na Discovery. Ta książka odpowiada jak w ogóle dochodzi do takich sytuacji i czym dane zjawisko jest. Oprócz tego znajdziemy fascynujacy dział rekordów, który zapewne wprawi nas w osłupienie. Nie zabraknie nawet wierzeń i legend dotyczących omawianych tematów.

To jednak nie wszystko! Najlepszą częścią tej książki są niewątpliwie eksperymenty ❤️. A co gdybyśmy wywołali tsunami lub tornado w warunkach domowych? Ta książka pokaże nam jak tego dokonać, jednak nie macie czym się martwić- wszystko jest bardzo bezpieczne 😀.

Spokojnie, nie zabraknie również nieco milszych tematów bo książka odpowie nam także czym jest zorza polarna, jakie istnieją chmury, czemu wybucha wulkan, skąd się bierze burza piaskowa, a skąd śnieg lub grad. Zrozumiemy nawet jak działają przypływy i odpływy i czym jest zaćmienie słońca, a to wcale jeszcze nie wszystko!

Mogę rozpisywać się na temat tej pozycji jeszcze dość długo, jednak uważam, że najlepiej jeśli sami przybliżycie sobie zdjęcia ze środka książki i przeczytacie fragmenty. Gwarantuję, że to z czym się zapoznacie obroni się samo 😀.

Informacje dodatkowe o Księga niezwykłych zjawisk przyrody:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2024-04-29
Tytuł oryginału: Natural Phenomena
Dodał/a opinię: Sylwiaa915

Zobacz opinie o książce Księga niezwykłych zjawisk przyrody

Kup książkę Księga niezwykłych zjawisk przyrody