Okładka książki - Kukolka

Kukolka

"Kukolka" to historia o Samirze, którą nazywano Kukolką, czyli Laleczką.
Samira w wieku 7 lat uciekła z ukraińskiego sierocińca. Trafiła na ulicę marząc, by dostać się do Niemiec. Niestety na miejscu okazuje się, że Berlin nie zapewni jej takiego życia jak sobie wymarzyła. Trafia do bandy Rocky'ego, mieszka w domu beż prądu, ciepłej wody i toalety. Dziewczynka razem z innymi dziećmi żebra i kradnie, a pieniądze oddaje Rocky'emu. Samira radzi sobie jak tylko może. To piękna dziewczynka, której nikt nie może oprzeć się.
"Kukolka" to przerażająco smutna historia. Autorka w książce porusza trudne tematy dotyczące prostytucji, , handlu ludźmi, wykorzystywaniu dzieci, o narkotykach, o tęsknocie za miłością, o życiu na marginesie społeczeństwa.
To historia, która Was zaboli. Długo o niej nie zapomnę. Totalnie mną wstrząsnęła.
Gwarantuję Wam, że będzie poruszeni, poczujecie smutek I obrzydzenie.
Emocje, których doznacie podczas czytania tej książki sprawią, że polecą Wam łzy.
Warto przeczytać!

Dodał/a opinię: brunetkabooksrec

Tagi: Ukraina

Zobacz opinie o książce Kukolka

Kup książkę Kukolka

Rima nie zajmowała się brudną robotą. Była szefową. Mogła spać. Ja nigdy. Ja byłam po prostu towarem. Jak pizza, którą można zamówić zawsze wtedy, kiedy akurat ma się na nią ochotę.

W listopadzie zaczął się okres Bożego Narodzenia. Nie wiedziałam, czym jest Boże Narodzenie, ale wydawało się, że to coś podobnego do Nowego Roku. Teraz też wszędzie stały ozdobione choinki.

Więcej cytatów z tej książki