Okładka książki - Kukolka

Kukolka

To moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki, do sięgnięcia po powieść "Kukolka" zachęcił mnie bardzo intrygujący opis i niezwykle barwna okładka, która z pewnością przyciąga oko. Stylistyka i język jakim posługuje się autorka jest bardzo lekki i przyjemny, co sprawia, że książkę czyta się naprawdę szybko i z dużym zainteresowaniem, byłam ogromnie ciekawa jak Lana poprowadzi losy tytułowej Kukolki i czym jeszcze tej małej dziewczynce przyjdzie się mierzyć. Fabuła została bardzo interesująco nakreślona, dopracowana, przemyślana i równie dobrze poprowadzona, zaś bohaterowie wykreowani przez autorkę są niesamowite autentyczni, przez co ta książka jeszcze bardziej uderza w najczulsze struny ludzkiej duszy! Bo to nie do przyjęcia żeby takie rzeczy działy się naprawdę.. żeby dzieci musiały doświadczać takich potworności... - prostytucja, molestowanie, maltretowanie, kradzieże, głód, oszustwa... To tylko kilka przykładów. Ta historia wywołuje w Czytelniku wiele mieszanych, skrajnych emocji.. poznając losy Samiry doświadczymy bólu, niesprawiedliwości, niedowierzania, bezsilności, szoku.. Ta powieść nie należy do prostych, łatwych i przyjemnych, wręcz przeciwnie - jest poruszająca, przerażająca i na wskroś prawdziwa! Uważam, że czasami trzeba przeczytać właśnie taką książkę by docenić to co mamy. Polecam!

Informacje dodatkowe o Kukolka:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2022-10-26
Tytuł oryginału: Kukolka
Dodał/a opinię: zakochanawksiazk

Tagi: Ukraina

Zobacz opinie o książce Kukolka

Kup książkę Kukolka

Rima nie zajmowała się brudną robotą. Była szefową. Mogła spać. Ja nigdy. Ja byłam po prostu towarem. Jak pizza, którą można zamówić zawsze wtedy, kiedy akurat ma się na nią ochotę.

W listopadzie zaczął się okres Bożego Narodzenia. Nie wiedziałam, czym jest Boże Narodzenie, ale wydawało się, że to coś podobnego do Nowego Roku. Teraz też wszędzie stały ozdobione choinki.

Więcej cytatów z tej książki