Okładka książki - Kupa faktów o smrodzie, czyli co i dlaczego ludziom cuchnie, trąci i zalatuje

Kupa faktów o smrodzie, czyli co i dlaczego ludziom cuchnie, trąci i zalatuje

Dlaczego kupa tak okropnie cuchnie?

Jak pachnie kosmos?

Czy bąki mogą pachnieć czekoladą?

Z czego jeszcze słynie dziwadło olbrzymie, największy kwiat na kuli ziemskiej?

Jaka jest struktura smrodu?

Co łączy mokradła i ludzkie bąki?

Czy wiedzieliście, że ten sam mikroorganizm, który odpowiada za fermentację mleka i „szczególny” zapach niektórych serów, jest również przyczyną smrodu niemytych stóp? 😁😅

Ta książka Was zaskoczy, rozbawi i sprytnie wprowadzi podstawy chemii. Nawet się nie zorientujecie, kiedy zaczniecie operować skomplikowanymi terminami z działu chemii organicznej.

To istna skarbnica wiedzy o smrodzie!

Moje dzieci mają ostatnio jakaś dziką fascynację wszelkimi obrzydliwościami... I tym sposobem wszystkie rysowane jednorożce rzygają tęczową, cukrową posypką, a elfy Świętego Mikołaja pierdzą piernikową nutą zapachową.

Ciągle słyszę pytania typu: „Czy rekin robi kupę do wody i potem ją zjada? " albo „Czy smród myśli?”.

Ta książka wpisała się idealnie w aktualne „zainteresowania” moich dzieci 🤣

Informacje dodatkowe o Kupa faktów o smrodzie, czyli co i dlaczego ludziom cuchnie, trąci i zalatuje:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2023-11-15
Tytuł oryginału: Stinky Science
Dodał/a opinię: MaleKsiazkoweMol

Tagi: Dzieci od ok. 6 lat

Zobacz opinie o książce Kupa faktów o smrodzie, czyli co i dlaczego ludziom cuchnie, trąci i zalatuje

Kup książkę Kupa faktów o smrodzie, czyli co i dlaczego ludziom cuchnie, trąci i zalatuje