KWIAT NIEŚMIERTELNOŚCI
Nora Roberts
Swiatksiazki
Nora Roberts to autorka, której nikomu nie trzeba przedstawiać. Jest jedną z najpopularniejszych autorek na świecie. Najbardziej znana z kryminałów , które są wyważone i zawsze trzymają poziom.
Nie bez powodu została okrzyknięta bestsellerową autorką i ulubioną powieściopisarką Ameryki.
Jej dorobek życiowy to ponad 250 książek, a seria "Oblicza śmierci" to jej najdłuższa seria kryminalna. Na chwilę obecną liczy 58 tomów.
"Kwiat nieśmiertelności" to trzeci tom z tego cyklu i tak naprawdę można je czytać niezobowiązująco.
Tym razem porucznik policji Eve Dallas przyjdzie pomóc przyjaciółce, która zostaje podejrzaną w sprawie o morderstwo.
Swiat modelingu bywa brutalny, tu liczy się tylko pieniądz.
Jeśli jeszcze nie znacie przygód dzielnej detektyw to namawiam, by spróbować, a nuda wam nie grozi.
Jest to bardzo dobry thriller kryminalny, który nie goni na łeb na szyję tylko stopniowo odkrywa karty, a my krok po kroku śledzimy bieg wydarzeń.
Autorka przyzwyczaiła nas do silnych i wyrazistych bohaterów. Myślę, że i tym razem Eve pokazała pazurki.
To co mi się podoba w książkach autorki to oprócz fabuły, która zawsze jest dopracowana i skłania do myślenia, to styl jakim pisze. Jest to prosty język, a tak niebywale wciągający od pierwszych stron i w pewnym momencie tak kręci czytelnikiem, że chcemy dowiedzieć się prawdy.
"Kwiat nieśmiertelności" to wciągający thriller z nieprzecietną detektywką i zagadkami, które chcemy rozwiązać wraz z nią.
Nora Roberts kolejny raz udowodniła, że jej książki nigdy się nie nudzą.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: b.d
Lukasz Turków
Jeszcze jeden nieletni oskarżony o włamanie, którego z urzędu miała bronić. Rutynowy przebieg procesu nie był dla niej zaskoczeniem, nie przypuszczała...
Bea prowadzi uroczy, nieco staroświecki pensjonat w Nowej Anglii. Kocha to miejsce i potrafi nadać mu niepowtarzalny charakter. Dlatego z oburzeniem przyjmuje...