To moje kolejne spotkanie z piórem Piotra Borlika i również tym razem mnie nie zawiódł. Nie będę ukrywać, że czekałam na jego książkę z zapartym tchem!
Biorąc pod uwagę, że na miejsce akcji autor wybrał w trójmieście w którym co roku spędzam miesiąc dodaje książce tylko kolejnych plusów. Labirynt to historia w której przeplata się wiele bólu, traumy, zagadek i niepewności. Kroczy za tym dobrze skonstruowana intryga która z rozdziału na rozdział powoli odkrywa swoje karty.
Pisarz przedstawia nam historię z trzech perspektyw czasowych - dniu tragedii, kilka lat po niej oraz w czasie obecnym. Dodaje to ksiązce swego rodzaju wyjątkowości a czytelnik dzięki temu odczuwa mocniej budowane napięcie.
Nie chcąc zdradzać szczegółów mogę Was tylko zachęcić do sięgnięcia po lekturę która z pewnością Was nie rozczaruje!
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2022-07-14
aneta_w_trasie
Spojrzał na zegarek. Powinien być już w drodze na spotkanie z ważnym klientem, ale wiedział, że musi z niego zrezygnować. Jego myśli nieustannie będą krążyć wokół nowego labiryntu i tego, co tym razem w nim ukryła. Bał się, nie chciał nawet myśleć, do czego zmierzała przez te wszystkie lata, lecz nie miał wyboru. Musiał podjąć grę.
Życie Konrada Małeckiego, psychologa prowadzącego prywatny gabinet, przewraca się do góry nogami, gdy odwiedza go prokurator z niepokojącą informacją...
Poznaj Klarę, jej wszystkie wady oraz jedną zaletę. Klara to kobieta po trzydziestce, która nie zdążyła się w życiu wyszaleć. Niczego jej jednak nie brakuje...
Wychylił się i otworzył schowek pod deską rozdzielczą. Do tej pory uspokajało go samo spojrzenie na leżący tam pistolet, teraz jednak czuł, że bardziej przyda się trzymana w bagażniku gaśnica. Nie miał złudzeń, że przyjdzie mu się zmierzyć z ogniem. Od ognia się zaczęło i na ogniu się skończy.