,, Lady Whistledown kontratakuje” to drugi tom z cyklu Lady Whistledown, gdzie plotek nie zabraknie. Po raz kolejny mamy możliwość wrócić do jednej z najbardziej intrygujących postaci książek jak i Netflixa.
Lady Whistledown uraczy nas najgorętszymi nowinkami, nie pominie żadnych smaczków. Nikt się nie ukryje spod czujnego oka najsłynniejszej autorki gazet. Ona już dobrze wie, kto goni za posagiem, a kto za miłością. Wywęszy niejeden skandal na małżeńskim ryneczku. Swym artykułem potrafi przegonić niejednego nieodpowiedniego kandydata o rękę, potrafi też innym zrujnować nieposzlakowaną reputację. Taka właśnie jest Lady Whistledown. Sprytna, przebiegła, zawsze o krok z przodu.
Lady Whistledown kontratakuje to zbiór czterech historii miłosnych napisanych przez cztery różne autorki, które przeniosą nas na angielskie salony w czasach regencji. Pomimo, że każda z autorek ma inny styl, to całość świetnie sie ze sobą łączy. Autorki zadbały o szereg emocji, które biją niemal z każdej strony. Wątki są bardzo ciekawe, a postacie barwne i wyraziste. Czytając tę książkę poczujecie klimat staroangielskiej Society. Autorki swymi słowami ubiorą was w piękne stroje i wyślą was prosto na huczny bal. Nie możecie tego przegapić!
Jeśli kochacie klimat Bridgertonów, to ta książka jest idealnym dopełnieniem całości. Jestem pewna, że wam się spodobają historie przedstawione w książce.
Polecam.❣
Wydawnictwo: Zysk i S-ka